Obama valmis luovuttamaan presidenttipaikkansa Clintonille

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama sanoo olevansa valmis luovuttamaan virkansa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevalle Hillary Clintonille.

Obama hehkutti Clintonia: Historian pätevin ehdokas 1:04

Pohjois-Carolinassa Clintonin vaalikampanjatilaisuudessa pitämässään puheessa Obama muun muassa sanoo, ettei yksikään mies tai nainen ole ollut pätevämpi tehtävään ja kannusti äänestäjiä tekemään Clintonista Yhdysvaltojen puolustusvoimien ensimmäisen naisylipäällikön.

Vain tunteja aiemmin liittovaltion poliisi FBI totesi, ettei se suosittele syytteiden nostamista Clintonin sähköpostijupakassa. Clinton käytti ulkoministerinä toimiessaan henkilökohtaista sähköpostitiliään virka-asioissa, mikä arvostelijoiden mukaan asetti viestit alttiiksi hakkeroinnille. FBI katsoi, ettei Clinton rikkonut lakia toiminnallaan, mutta piti viestittelyä erittäin huolimattomana.

Trump: Osoitus huonosta arviointikyvystä

Clinton on aiemmin pahoitellut toimintaansa ja vakuuttanut, ettei salaista tietoa vaarantanut. Sähköpostiviestit läpikäynyt FBI totesi, että osa viesteistä sisälsi salaista aineistoa.

Sähköpostijupakkaa lyömäaseenaan käyttäneet republikaanit ovat kyseenalaistaneet Clintonin luotettavuuden useaan kertaan ja FBI:n tiistaina antama suositus aiheutti kritiikkivyöryn puolueen kannattajilta. Muun muassa Clintonin haastaja Donald Trump arvosteli Twitterissä FBI:ta peukaloiduksi järjestelmäksi ja piti päätöstä epäreiluna ja osoituksena huonosta arviointikyvystä.

Obama puolestaan vakuutti Pohjois-Carolinassa pitämässään puheessaan, että hiljattain julkaistuissa kannatuskyselyissä Trumpia johtanut Clinton olisi ainoa oikea valinta Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi.

Obama aloitti kampanjoinnin Clintonin puolesta toden teolla tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat