Mainos

Obama: Trump kosiskelee yhteiskunnasta syrjäytyneitä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin vetoavan niihin yhdysvaltalaisiin, jotka kokevat jääneensä yhteiskunnassa ulkopuolisiksi.  

Presidentti kertoi näkemyksistään uutiskanava CNN:n haastattelussa.  

Trumpin nousua on Obaman mukaan siivittänyt se, että osa amerikkalaisista kokee jääneensä ulkopuolelle niin taloudellisesti kuin kulttuurisesti. Obama katsoo, että republikaaniehdokas osaa vedota tähän ihmisryhmään.  

Trump piti hiljattain maahanmuuttopolitiikkaansa valottavan linjapuheen, jossa muun muassa lupasi kiristää laillista ja lopettaa laittoman maahanmuuton. Hän sanoi myös laittomasti maassa oleskelevien olevan presidenttikaudellaan "karkottamisen piirissä".  
Trump on lisäksi luvannut rakennuttaa Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle muurin, jonka Meksiko maksaa.  

Epäluuloja aina

CNN:n haastattelussa Obama totesi, että muukalaisiin kohdistuvat epäluulot ovat aina olleet läsnä Yhdysvalloissa. Hän sanoi kuitenkin uskovansa, etteivät tällaiset näkemykset ole amerikkalaisten enemmistön näkemyksiä.  

– Nuorten, Amerikan seuraavan sukupolven, kanssa keskusteltaessa käy ilmi, että he torjuvat täysin tämän tyyppiset näkemykset, jotka Trump on valinnut, Obama sanoi.  

Huolimatta siitä, että syrjiviä asenteita on ilmennyt ja ilmenee useita ihmisryhmiä kohtaan, Obaman mukaan Yhdysvaltoihin muualta saapuneet ovat lopulta aina asettuneet ja muuttuneet osaksi Yhdysvaltain yhteiskuntaa.  

– Me olemme hyötyneet tästä upeasta maasta, jossa isänmaallisuuden ja amerikkalaisuuden mitta ei ole ihonväri, sukunimi tai uskonto vaan usko tiettyihin arvoihin ja periaatteisiin, Obama sanoi.   

– En usko, että tämä muuttuu vain, koska Donald Trump on saanut hieman enemmän huomiota kuin yleensä, hän lisäsi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.