Mainos

Michelle Obama liikuttuneena jäähyväispuheessaan: Amerikka on teidän kaikkien

1:19

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen, väistyvän presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama on vedonnut jäähyväispuheessaan nuoriin yhdysvaltalaisiin, jotta nämä muistaisivat maansa kuuluvan heille kaikille taustasta huolimatta.  

Obama sanoi puheessaan muun muassa, ettei monikulttuurisuus ole Yhdysvalloille uhka vaan juuri se tekee Yhdysvalloista Yhdysvallat.  

– Nuoret, älkää koskaan antako kenenkään saada teitä tuntemaan, että teillä ei ole väliä tai että te ette ole osa tätä Amerikkalaista tarinaa, sillä te olette ja teillä on oikeus olla juuri sellaisia kuin olette, Obama sanoi.  
– Jos te tai vanhempanne olette siirtolaisia, tietäkää, että olette osa ylpeää amerikkalaista traditiota.  

"Elämäni suurin kunnia"  

Puheessaan selvästi liikuttunut Obama kutsui ensimmäisen naisen asemaa elämänsä suurimmaksi kunniaksi.  

Michelle Obama on ensimmäisenä naisena puhunut erityisesti terveellisten elämäntapojen, nuorten asioiden, tyttöjen koulutuksen sekä Yhdysvaltain armeijan veteraanien ja heidän perheidensä tukemisen puolesta. Viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana hän on ottanut yhä enemmän kantaa myös tasa-arvoasioihin.  

Obamat jättävät Valkoisen talon 20. tammikuuta, kun Donald Trump aloittaa presidenttikautensa.  

Michelle Obama, 52, on mielipidemittausten mukaan yhdysvaltalaisten keskuudessa hyvin suosittu. Hänen suosionsa on viimeisimpien mittausten mukaan yli 70 prosentin luokkaa.  

Michelle Obama on kuitenkin toistuvasti todennut, ettei itse ole kiinnostunut lähtemään poliittiselle uralle.  Michelle Obama aloitti viljelyperinteen Valkoisen Talon ryytimaalla kahdeksan vuotta sitten, Barack Obaman ensimmäisen presidenttivuoden keväällä. Luomuviljelyllä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen halusi kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen.

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.