Mainos

Obama kouluampumisesta: Tästä on tullut rutiinia, rukouksemme eivät riitä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuomitsee Oregonin kouluampumisen.

Obaman antamassa lausunnossa hän otti osaa läheisten suruun ja kritisoi maan aselakia. Obama oli silminnähden vihainen ja korosti, ettei massamurhan tekijä voi olla terve.

– Jokainen, joka tekee tällaista, on mieleltään sairas.

Obama korosti, että Yhdysvalloissa kuolee enemmän ihmisiä amerikkalaisten omiin aseisiin kuin terroristien hyökkäyksiin.

– Meillä ei ole riittävän turvallista aselakia, Obama sanoo.

Obama on puhunut aselain tiukentamisen puolesta ennenkin ja antoi viimeksi presidentin lausunnon aseisiin liittyen kesällä Charlestonin kirkkoampumisen jälkeen.

– Joudun puhumaan tästä muutaman kuukauden välein. Suurin osa amerikkalaisista tietää, että aselakimme tarvitsee tervettä järkeä. Aion nostaa aselakimme ongelmat joka kerta esille, kun tällaista tapahtuu, Obama korosti.

Obama lopetti puheensa sanomalla, että hän toivoo ja rukoilee, ettei hän joutuisi enää antamaan lausuntoa ampumisista. Hän korosti, että nykyisen aselainsäädännön turvallisuuspuutteiden vuoksi hän ei voi taata, ettei hänen kuitenkin vielä täytyisi.

Yhdysvalloissa on väkilukuun suhteutettuna eniten aseita koko maailmassa. Perustuslaki takaa oikeuden omistaa aseen. Joissakin osavaltioissa asetta saa kantaa vapaasti julkisilla paikoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.