Mainos

Obama ja Castro tapasivat – "Asiat tulevat muuttumaan Kuubassa"

1:58

Tänään maanantaina Kuuban presidentti Raúl Castro otti maassa vierailevan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vastaan Havannassa.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ja Kuuban Raúl Castro ovat aloittaneet historiallisen tapaamisensa Havannassa, kun Castro toivotti Obaman tervetulleeksi Vallankumouspalatsin aulassa.

Sunnuntaina Obama oli ABC-uutiskanavan haastattelussa sanonut, että saarivaltiossa tulee tapahtumaan muutoksia.

– Aika on nyt oikea. Tavoitteenamme on aina ollut saada asioita eteenpäin, mutta tiedämme, että muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Asiat tulevat muuttumaan Kuubassa, ja uskon että presidentti Castro tietää sen, Obama sanoi ABC:lle.

Obama myös painotti, että työtä muutoksen eteen vielä riittää. 

– Yhdysvalloille on tärkeää nähdä toimintamme paikallisia muutokseen rohkaisevana eikä suorina muutoksen tuovina agentteina. Haluamme varmistaa, että olivat tulevat muutokset millaisia tahansa, ne ennen kaikkea vahvistavat kuubalaisia itseään.

Castron ja Obaman tapaaminen oli ensimmäinen virallinen tapaaminen maiden johtajien välillä sen jälkeen, kun sosialistit ottivat vallan Kuubassa vuonna 1959. Maat palauttivat diplomaattisuhteensa viime vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.