Mainos

Kuuban toisinajattelijat vaativat Obamaa nostamaan esiin ihmisoikeusloukkaukset

Kuubassa toisinajattelijat vaativat Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa nostamaan Kuuban-vierailullaan esiin maan ihmisoikeusongelmia.  

Obama aloittaa historiallisen vierailunsa Kuubassa sunnuntaina paikallista aikaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta lähes 90 vuoteen, kun Yhdysvaltain presidentti vierailee Kuubassa.   
Kuubalaisaktivistien mukaan Obaman tulisi vaatia Kuuban hallitukselta "radikaalia muutosta". 

– Tässä on mahdollisuus saada Kuuban poliittiset johtajat tajuamaan, että enää ei ole tilaa ajattelulle, jossa jokainen toisinajattelija katsotaan maanpetturiksi, aktivistit toteavat lausunnossa.  

Obaman toivotaan nostavan keskusteluun muun muassa poliittisten ja ihmisoikeusaktivistien kohtaaman väkivallan ja sorron.  

Obaman on määrä tavata kuubalaisaktivistien edustajia tiistaina. Kuuban hallinto on kuitenkin varoittanut, ettei aio käydä Obaman kanssa "valtiotason keskustelua Kuuban sisäpolitiikasta". Kuuban mukaan maassa ei sorreta poliittisia aktivisteja.  

Yhdysvallat ja Kuuba palauttivat viime vuonna vuosikymmeniä poikki olleet diplomaattisuhteet. Maat ajautuivat välirikkoon Kuuban kommunistisen vallankumouksen jälkeen 1960-luvun alussa. Yhdysvallat määräsi tuolloin saarivaltion kauppasaartoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.