Mainos

OAJ:ssa on puhjennut kieliriita

Ruotsinkielinen opettajakunta on suivaantunut Suomalaisuuden liiton puheenjohtajan yksikielisyyskommenteista. Joukko opettajia suunnittelee eroavansa OAJ:sta.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n ruotsinkielisen opettajakunnan suuttumisen syynä on Opettaja-lehdessä julkaistu Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja Heikki Talan haastattelu. Tala sanoo, että lopullinen päämäärä maassamme, Ahvenanmaa mukaan luettuna, on yksikielisyys.

Suomenruotsalainen opettajayhdistys FSL haluaa, että Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n johto tuomitsee artikkelin.

-Opettaja-lehden pitäisi osoittaa arvostelukykyä, kunnioitusta ja hyvää makua, sanoo FSL:n puheenjohtaja Dan Johansson STT:lle.

Opettaja-lehden päätoimittaja Hannu Laaksola ei ota asiaan mitään kantaa. Hänestä näkemys on Suomalaisuuden liiton eikä hänellä ole tekemistä sen kanssa.

OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen mukaan olisi ollut parempi, ettei tällaisia kirjoituksia olisi ollut lehdessä. Haastattelun pääsy lehteen oli virhe eikä sellaista pitäisi tapahtua, hän pahoittelee.

-Ei ole mitään syytä vähätellä meidän toista kotimaista kieltämme. Edustamme sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä opettajia, hän korostaa. Järjestönä OAJ ei hänen mielestään kuitenkaan voi ryhtyä tuomitsemaan kirjoitusta.

Turussa ilmestyvä Åbo Underrättelser-lehti kirjoitti lauantaina, että joukko loukkaantuneita ruotsinkielisiä opettajia suunnittelee eroavansa OAJ:sta. Heidän mukaansa järjestön lehdessä on aiemminkin esiintynyt ruotsin kielen vastaisia kommentteja. Suomalaisuuden liiton puheenjohtajan yksipuolinen kommentti oli heille kuitenkin liikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.