NYT: Suurlähettiläs Mikko Hautala on ottanut Trumpiin yhteyttä

Suurlähettiläs Hautala: Jotta Trumpista tulisi taas Yhdysvaltain presidentti, monen asian pitäisi mennä hänen kannaltaan oikein 1:21
Suurlähettiläs Hautala syyskuussa MTV:n haastattelussa: Jotta Trumpista tulisi taas Yhdysvaltain presidentti, monen asian pitäisi mennä hänen kannaltaan oikein

Amerikkalaislehti The New York Timesin tietojen mukaan Suomen Washingtonin suurlähettiläs Mikko Hautala on lähestynyt Donald Trumpia päästäkseen hänen puheille.

The New York Times kertoo, että eurooppalaiset suurlähettiläät ja ajatushautomoiden virkamiehet ovat pyrkineet presidenttiehdokas Donald Trumpin yhteistyökumppaneiden puheille tiedustellakseen heiltä aikeistaan. 

Lehden tietojen mukaan Suomen Washingtonin suurlähettiläs Mikko Hautala on ottanut suoraan yhteyttä Trumpiin. Lehti kertoo, että Hautala on pyrkinyt vakuuttamaan Trumpin Suomen arvosta Natolle uutena jäsenenä. 

Nato on ollut 74 vuoden ajan Amerikan tärkein sotilasliitto. Molempien puolueiden presidentit ovat nähneet Naton voiman moninkertaistajana, joka lisää Yhdysvaltojen vaikutusvaltaa yhdistämällä maat Atlantin molemmin puolin ja vannomalla puolustavansa toisiaan.

Trump on tehnyt selväksi, että hän näkee Naton vapaamatkustajien vievän Yhdysvaltain resursseja. Hän on pitänyt tätä näkemystä ainakin neljännesvuosisadan ajan.

– Euroopassa pelätään suuresti, että Trumpin toinen presidenttikausi johtaisi Yhdysvaltojen todelliseen vetäytymiseen Natosta. Se olisi valtava strateginen ja historiallinen epäonnistuminen kansakunnaltamme, sanoi James G. Stavridis, eläkkeellä oleva amiraali, joka toimi Naton ylimpänä liittoutuneiden komentajana vuosina 2009-2013. 

(Lähde: The New York TImes)

 

Lue myös:

    Uusimmat