Nyt sitä lunta on Kanariansaarillakin! Meteorologi kummastelee Espanjan talvea – tammikuussa mitattiin sekä kylmyys- että lämpöennätys

Kanariansaarilla satoi lunta – meteorologi selittää, mistä poikkeuksellisessa lumentulossa on kyse 3:45
Tästä syystä Espanjassakin saadaan nauttia lumikeleistä – meteorologi selventää.

Jos päätti tänä talvena laistaa lumenluontipuuhista talvehtimalla Kanariansaarilla, niin pieleen meni. Lunta tuli tupaan perinteisessä lomakohteessakin.

MTV Uutistenkin meteorologina toimiva Markus Mäntykannas kirjoittaa Forecan sivuilla, että Espanjaa on koetellut tänä vuonna sangen erikoinen sää. Tammikuussa manner-Espanjaan iski vuosikymmeniin pahin lumimyräkkä, joka kaaoksen ja maan kylmyysennätyksen lisäksi sai aikaan myös hulvattomia käänteitä. Jutun pääkuvammekin on Madridin lumisilta kaduilta.

Kuun lopulla sää puolestaan lämpeni niin rajusti, että maassa mitattiin tammikuun lämpoennätys.

Ja nyt helmikuun puolella oli Kanariansaarten vuoro saada osansa hurjasta talvesta. Kanariansaarten korkeimmilla vuorilla lunta on tavattu yleisemminkin, Mäntykannas kirjoittaa, mutta nyt lunta saatiin runsaasti myös kylissä alemmalla tasolla, noin tuhannen metrin korkeudessa. Lunta saatiin niin Gran Canarian, Teneriffan kuin La Palman saarillakin.

– Kanariansaarten lumisen sään selittää voimakas pohjoisvirtaus, joka on kuljettanut Atlantin pohjoisosasta vuodenaikaan nähden hyvin kylmää ilmaa kohti saariryhmää. Hyinen pohjoistuuli liittyy matalapaineen alueeseen, joka liikkuu viikonlopun aikana Iberian niemimaalta kohti koillista. Sen jälkipuolella purkautuu kylmää ilmaa kohti etelää, Mäntykannas kirjoittaa Forecan sivuilla.

Vaikka meri on alueella lämmin, pohjoisvirtaus on pitänyt sateita lumisina reilun tuhannen metrin korkeudessa. Myös rannikolla maa valkeni, tosin ei lumesta vaan rakeista.

Lähipäivien ennuste kertoo, että talvisimmat olosuhteet ovat lomasaarillakin takana ja lämpötilat kohoavat keväisemmiksi.

Lue lisää kotimaan säästä:

Lue myös:

    Uusimmat