Mainos

NYT: Silmukka kiristyy – Trumpin poika tiesi etukäteen Kremlin halusta auttaa isänsä kampanjaa

2:01

The New York Times –lehti on tehnyt uuden paljastuksen Donald Trumpin pojan tapaamisesta venäläisen asianajajan kanssa vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Lehden mukaan Donald Trump Jr. tiesi ennen tapaamista, että venäläisjuristin hallussa ollut materiaali oli osa Kremlin yritystä hänen isänsä presidentinvaalikampanjan helpottamiseksi.

Trump Jr. sai tiedon sähköpostitse ja kolme ihmistä on kuvaillut viestin sisältöä lehdelle. Viestinvaihdosta ilmenee, että Hillary Clintonia potentiaalisesti vahingoittava tieto oli peräisin Venäjän hallinnolta. 

Republikaanien kanssa kilpailevan demokraattipuolueen edustajat ovat tuoreeltaan kuvailleet uusimpia tietoja "erittäin vakaviksi."

Eilen uutisoitiin, että Trumpin poika tapasi venäläisjuristin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Trump nimettiin ehdokkaaksi. Asianajaja uskoi hänellä olevien tietojen voivan olla avuksi isä-Trumpin vaalikampanjassa.

Trumpin poika on kuitenkin sanonut, että lähteellä ei ollut merkittävää tietoa Clintonista. Kysymys kuitenkin kuuluu, miksi Trump Jr. ylipäänsä halusi tavata venäläisjuristin.

Muun muassa Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ja senaatin tiedustelukomitea selvittää Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain viime vuoden vaaleihin ja Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-yhteyksiä.

Lähteet: Reuters, New York Times

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.