Nyt se on varmaa: Frankfurtin autonäyttelyn ovet eivät enää avaudu – syksyn messut jäivät viimeisiksi

3:53
Autoilun tulevaisuus puhutti Geneven autonäyttelyssä viime keväänä.

Emme tienneet sitä silloin, mutta vuoden 2019 autonäyttely oli viimeinen laatuaan Frankfurtissa. Yhdelle maailman tärkeimmistä autoalan tapahtumista etsitään nyt uutta kotia.

Yksi autoteollisuuden merkittävimmistä messutapahtumista, Frankfurtin kansainvälinen autonäyttely, on tullut tiensä päähän. Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että viime syksyn näyttely oli ainakin toistaiseksi viimeinen laatuaan Frankfurtissa.

Päätös ei tule suurena yllätyksenä, sillä autovalmistajien sekä yleisön kiinnostus suuria kansainvälisiä autonäyttelyitä kohtaan on ollut laskussa jo vuosia. Lukuisat valmistajat ovatkin karsineet näyttelyitä kalentereistaan kovalla kädellä.

Jo syyskuisen näyttelyn jälkeen huhuttiin, että kyseessä saattoi olla viimeinen kerta, kun näyttely järjestetään Frankfurtissa.

Frankfurtin näyttelyllä pitkä historia

Ensimmäinen kansainvälinen autonäyttely järjestettiin Frankfurtissa noin 70 vuotta sitten. Kyseessä oli pitkään jokavuotinen tapahtuma, mutta vuodesta 1998 lähtien se on vuorotellut Pariisin kansainvälisen autonäyttelyn kanssa merkittävien automessujen vuosikalenterissa.

Saksan autoteollisuusliitto VDA:n järjestämät messut, viralliselta nimeltään Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), on pidetty vuodesta 1991 lähtien parittomina vuosina Frankfurtissa ja parillisina vuosina Hannoverissa. Suurimmat paukut on kuitenkin laitettu aina Frankfurtin-näyttelyyn.

Järjestäjien mukaan IAA tullaan järjestämään vuodesta 2021 eteenpäin joko Berliinissä, Hampurissa tai Münchenissä.

Niin ikään alan merkittävimpiin messutapahtumiin lukeutuva Geneven kansainvälinen autonäyttely avaa ovensa maaliskuussa.

Lähde: RFI, Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja