Nyt se on paljastettu: Näihin kaupunkeihin avataan Suomen seuraavat Burger King -ravintolat

Burger King -ketju laajenee tänä vuonna Suomessa myös Helsingin ulkopuolelle.

Perjantaina 21. helmikuuta avataan Suomen toinen Burger King-ravintola Helsingin rautatieasemalla. Eliel Saarisen suunnittelema rautatieasema on Helsingin ikoninen maamerkki, ja Saarisen kotimaisista töistä tunnetuin rakennus. Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollbergin mukaan ravintolasaliin tehdyssä remontissa on kunnioitettu tilan historiaa. Pysyviin rakenteisiin, kuten seiniin ja kattoon ei ole tehty muutoksia. Uuden ravintolatilan suunnittelusta vastaa alallaan ansioitunut Sisustusarkkitehdit Gullstén–Inkinen Oy.

– Helsingin rautatieasema kantaa ainutlaatuista perintöä, jota pitää vaalia ymmärryksellä. Suunnittelun lähtökohtana oli tunnistaa tämän päivän tarpeet, sijaitseehan ravintola liikenteen solmukohdassa keskellä kaupungin vilkkainta ydintä, toteaa sisustusarkkitehti Arno Puukko Gullstén–Inkiseltä.

Puukon mukaan ravintolatilan suunnittelussa Burger Kingin konsepti mukautui salin arkkitehtuuriin. Haasteena oli sovittaa Burger Kingin konsepti ja visuaalinen ilme saliin siten, että tilan juhlava luonne säilyy.

–Vaikka kansainvälisillä ketjuilla on tiukat ohjeistot, suunnittelussa saimme luvan poiketa konseptiohjeistosta ja ottaa huomioon paikan erityisarvon ja historian, Arno Puukko kertoo.

Uudessa Burger King -ravintolassa on 210 asiakaspaikkaa. Ravintolasalista on avattu uusi kulkureitti odotushalliin. Ravintolan pääväylän varrelle on sijoitettu Suomen Rautatiemuseon kokoelmista valittuja historiallisia kuvia, joiden yhteydessä on käytetty Eliel Saarisen suunnittelemia kalusteita.

Jyväskylään ja Tuusulaan seuraavat Burger King -ravintolat

Jyväskylä ja Tuusula saavat ensimmäiset Helsingin ulkopuoliset Burger King -ravintolat kevään ja kesän aikana. Tuusulan Burger King -ravintola avaa ovensa toukokuussa HelmiSimpukka-aseman eli entisen Shellin tiloissa. Kesäkuussa pääsevät jyväskyläläiset nauttimaan Whopper-hampurilaisista Shell-aseman yhteyteen tulevassa Burger King -ravintolassa.

Rekrytointitarve uusiin ravintoloihin on noin 80 työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi alkaa kuukauden sisällä.

– Syksyllä Burger King -ravintolaverkoston laajeneminen kiihtyy, ja silloin avaamme lisää uusia ravintoloita sekä pääkaupunkiseudulla että muulla Suomessa, kertoo Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Vuonna 1954 perustettu Burger King on maailman toiseksi suurin hampurilaisketju. Burger King -ravintoloita on yli 13 000 ympäri maailmaa 91 maassa. Ravintolat palvelevat noin 11 miljoonaa asiakasta päivittäin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat