Uudenmaan eristys voimaan mahdollisesti jo ensi yönä – näin poliisi varmistuu siitä, että rajan ylittävä on oikealla asialla

Uudenmaan eristäminen sitoo merkittävän määrän poliiseja valvomaan rajanylityspaikkoja – poliisiylijohtaja Lasse Aapio kertoo kuinka poliisit valmistautuvat tähän massiiviseen operaatioon 6:00

Uudenmaan teille tulee 30-40 sulkupistettä.

Viimeisimmän tiedon mukaan Uudenmaan eristys tulisi voimaan lauantain vastaisena yönä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Uudeltamaalta pääse pois tai sinne ei pääse ilman painavaa syytä.

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapion mukaan poliisi on valmistautunut siihen, että eristys tulee voimaan heti, kun käsky siitä tulee.

Välttämätön liikkuminen maakuntaan ja sieltä pois sallitaan. Tällainen syy on esimerkiksi pakottava työmatka tai eroperheen lasten tapaaminen.

Miten poliisi siten vakuuttuu siitä, että henkilö on oikealla asialla?

– Toivottavasti tarkistettavalta henkilöltä löytyy henkilötodistuksen lisäksi joku asiakirja, joka saa poliisin vakuuttuneeksi. Henkilön kertoman syy on oltava välttämätön ja todennettavissa. Tarvittaessa poliisi voi soittaa esimerkiksi työnantajalle, Aapio kertoi MTV Uutiset Livessä.

Aapio kertoo, että myös poliisi pyrkii välttämään lähikontakteja ihmisten kanssa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Ajokortti pitää esittää niin, ettei poliisin tarvitse siihen koskea.

Aapio vakuuttaa, ettei esimerkiksi pienempiä teitä pitkin pääse Uudellemaalle tai sieltä pois.

– Pienemmillä teillä on poliisipartiot ja poliisi suorittaa valvontaa myös moottoripyörillä ja droneilla.

Väärinkäytöksistä poliisi rankaisee sakoilla.

Lue myös:

    Uusimmat