Putin kommentoi väitteitä Venäjän osallisuudesta kaasuputken tuhotyöhön – väitti ettei ole koskaan kuullut koko putkesta

Suomen "varautuminen on kohdallaan" – kaasuputkisabotaasi osoitti sen 2:28
Suomen "varautuminen on kohdallaan" – kaasuputkisabotaasi osoitti sen

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, ettei hän ole aiemmin kuullutkaan Suomen ja Viron välillä kulkevasta Balticconnector-kaasuputkesta, koska putki on niin pieni, kertoo uutistoimisto AFP.

Vladimir Putin kommentoi asiaa toimittajille valtiovierailullaan Kirgisiassa. Hänen mukaansa on "täyttä hölynpölyä", että Venäjä olisi vaurioittanut kaasuputkea.

Putinin mukaan Venäjän syyllistäminen on keino ohjata huomiota pois Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksistä Itämerellä viime vuonna. Venäjä väittää, että räjähdysten takana olisivat olleet Yhdysvallat ja Britannia. Nord Stream -kaasuputkien sabotaasia on tutkittu niin Ruotsissa, Tanskassa kuin Saksassakin, mutta varmaa selvyyttä syyllisestä ei ole saatu.

Balticconnector -putkessa havaittiin epäilty vuoto ja vaurio sunnuntain vastaisena yönä. Tieto vauriosta vahvistettiin tiistaina. Suomen keskusrikospoliisi tutkii vauriota törkeänä tuhotyönä.

Lue myös:

    Uusimmat