12-vuotiaat tytöt pelastivat loukkaantuneen naisen metsässä Nokialla – "Ei siitä voi vain kulkea ohi ja jättää siihen"

Kaksi koulutyttöä pelastivat metsässä loukkaantuneen naisen:"Auttaminen on velvollisuus" 2:49
Apu oli erittäin tärkeää, sillä Tiina on pitkäaikaissairas.

12-vuotiaat koulutytöt pelastivat naisen, joka oli kaatunut koiraa ulkoiluttaessaan. Katso videolta, kuinka tytöt kuvailevat tapahtumien kulkua.

MTV Uutiset kertoi eilen tapauksesta, jossa kaksi lasta auttoi pelastamaan nokialaismiehen vaimon Tiinan. Ilman Alinan ja Kaislan neuvokasta toimintaa tilanne olisi voinut päättyä paljon huonommin.

Tytöt kertovat löytäneensä maassa makaavan Tiinan, kun oikaisivat koulupäivän jälkeen pientä metsäreittiä pitkin. Tiina oli lähtenyt ulkoiluttamaan koiraa, muttei ollut päässyt palaamaan kotiin. Alina ja Kaisla menivät oitis kysymään naisen vointia.

Partiossa opitut taidot auttoivat tositilanteessa

– Eihän siitä voi vain kulkea ohi ja jättää siihen, Alina sanoo.

Tytöt käänsivät Tiinan kylkiasentoon ja ottivat talteen hänen silmälasinsa. He myös laittoivat takkinsa Tiinan suojaksi, ettei hän palelisi. Koiran Alina ja Kaisla sitoivat puuhun.

– Harrastan partiota ja siellä opetellaan kaikenlaisia ensiaputaitoja, Alina selittää.

Tytöt auttoivat, vaikka tilanne hieman pelotti

Kaisla kertoo, ettei ole aiemmin kohdannut vastaavaa tilannetta, joten se jopa hieman pelotti. Tapahtuneen jälkeen hän kokee kuitenkin olevansa entistäkin rohkeampi auttamaan.

– Auttaminen on velvollisuus, Kaisla toteaa.

Paikalle saapui myös Tiinan aviomies, joka kiitti tyttöjä ensiluokkaisesta toiminnasta. Tytöt auttoivat taluttamaan naisen kotiovelle asti. Hän selvisi koettelemuksesta ilman suurempia vammoja.

Lue myös:

    Uusimmat