Nyt puhuu Yona, jonka kiertue peruttiin yllättäen – kertoo, miten konserttisarja aiotaan vielä pelastaa

Erikoishaastattelussa artisti Yona 13:11
Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa artisti Yona

Emma-palkitun Yonan Tähtii ei voi omistaa -konserttisalikiertue on peruttu yllättäen. Yona kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa pettymyksestään ja siitä, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi.

Yonan oli tarkoitus lähteä konserttisalikiertueelle ensi viikonloppuna, mutta suunnitelmiin tuli dramaattinen muutos, kun kiertue peruttiin.

Yonan edustajan All Day Agencyn mukaan taustalla olivat Kalle Keskisen Loud & Live Promotionsin maksuvaikeudet.

– Loud & Live Promotions ei ole pystynyt hoitamaan sovittuja ennakkomaksuja, eikä maksukyvykkyydestä ole takeita yrityksen tilanteen vuoksi. Siksi kiertueen toteuttaminen on käytännössä mahdotonta, All Day Agency kertoi tiedotteessaan.

– Olemme yhtyeeni kanssa todella harmissamme peruuntuneesta kiertueesta. (…) Olemme tehneet paljon töitä ”Tähtii ei voi omistaa” -kiertueen eteen ja odottaneet, että pääsemme esiintymään konserttisaleissa eri puolilla Suomea. Teemme kaikkemme, jotta korvaavat keikat saadaan järjestettyä lähitulevaisuudessa, Yona kommentoi tiedotteessa.

Viime viikolla yrityssaneeraukseen hakeutuneen Loud n' Live Promotionsin toimitusjohtaja ja omistaja Kalle Keskinen kiisti, että peruuntuminen olisi johtunut yrityksen maksuvaikeuksista.

Sen sijaan Keskisen mukaan kiertueesta olisivat tulleet tuhansien eurojen tappiot, sillä liput eivät olleet myyneet tavoitteen mukaisesti. Keskinen kertoo yrittäneensä päästä sopimukseen tarjoamalla artistille pienemmän korvauksen kiertueesta, mutta hänen mukaansa artisti taustajoukkoineen ei tähän suostunut.

Kiertue ei jää väliin

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Yona kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa olevansa äärimmäisen pettynyt kiertueen peruuntumisesta myös siksi, että hänen ja yhtyeen suurin osa syksyn tuloista olisi tullut konserteista.

Kokonaan kiertue ei Yonan mukaan jää väliin.

– Olen ollut hyvin liikuttunut ja myös yllättänyt siitä, että heti ilmoittautui toinen tekijä, joka kertoi, että haluaisi järjestää tämän kiertueen.

– Myös keikkapaikat ovat lähettäneet terveisiä, että olemme erittäin tervetulleita uudelleen. Eli olemme tekemässä tämän kiertueen, mutta en osaa sanoa vielä, milloin. Mietimme sen tarkkaan, ja tiedotamme siitä sitten hyvin. 

Käsitys rakkaudesta muuttui

Vain elämää -ohjelmasta suurelle yleisölle tutuksi tullut Yona, eli Johanna Rasmus, tunnetaan monipuolisena muusikkona. Hän oli kymmenen vuotta sitten mukana muun muassa Tangokuningatar-kilpailussa, jossa hän sijoittui toiseksi.

Haaveissa on tulevaisuudessa vielä palata tangon äärelle. 

Nyt Yonalla on tekeillä yhdeksäs studioalbumi, jonka ensimmäinen single Tähtii ei voi omistaa on jo julkaistu.

Nimisinglellä kaksi avioeroa kokenut Yona, 39, sukeltaa rakkauden olemukseen.

– Olen alkanut ajatella rakkaudesta viime aikoina vähän eri tavalla kuin ennen. Ehkä ennen ajattelin, että haluan kuulua jollekin ja on tosi tärkeää, että joku kuuluu minulle eikä kenellekään muulle.

– Nykyään keskityn enemmän hetkeen, koska olen ymmärtänyt, että me joka tapauksessa tavalla tai toisella menetämme toisemme.

Laulua inspiroi myös huomattavasti konkreettisempi asia.

– Kuulin, että on olemassa sellainen firma, jonka kautta voi ostaa tähden avaruudesta ja vaikka nimetä sen. Se oli niin absurdi ajatus! Minun mielestäni pelkästään maan omistaminen on absurdia, saati että voisi omistaa tähden taivaalta. Minusta tästä tuli kaunis vertauskuva siihen, että voisi omistaa ihmisen. Sekin on yhtä käsittämätöntä.

Mikä sai Yonan muuttamaan ajatustaan rakkaudesta? Katso koko Viiden jälkeen -ohjelman haastattelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat