Yona selventää Tangomarkkina-paljastustaan: Halusin herättää keskustelua

Muusikko Yona kertoi viime viikolla pyytäneensä Tangomarkkinoiden tuomaristola, että häntä ei valittaisi Tangokuningattareksi.

Viime viikonloppuna uuden Tango A la Yona -albumin julkaissut muusikko Yona iloitsee levyn saamasta hyvästä palautteesta. Viime kesänä Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailuun osallistunut Yona on saanut kehuja erityisesti erilaisesta ja virkistävästä tavastaan tulkita tangoa.

– Monet ovat ihan hämmästelleet, että tälläkin tavalla voi tehdä tangoa. Luulen, että minun kohdallani riittää, että laulan omalla tyylilläni, joka muutenkin poikkeaa muista, persoonallisesta laulutyylistään tunnettu Yona selittää.

Viime viikolla Yona aiheutti hämmennystä kommenteillaan, joiden mukaan hän oli pyytänyt tangolaulukilpailun tuomaristolta, että häntä ei valittaisi voittajaksi. Hän tuli kilpailussa lopuksi toiseksi naisten sarjassa.

Laulaja haluaa nyt selventää, ettei hän missään nimessä tarkoittanut kommenteillaan sitä, että hän olisi ollut paras valinta tangolaulukilpailun voittoon.

– En missään vaiheessa tarkoittanut, että minun olisi kuulunut voittaa. Itse asiassa olin alusta asti varma, että Heidi (Pakarinen) valitaan kuningattareksi. Hän oli kaikin puolin ehdottomasti paras valinta, ja aivan ihana ihminen, Yona selittää.

– Syy, miksi alun perin asiasta puhuin, oli se, että halusin herättää keskustelua tavasta, jolla voittajien on uraansa jatkettava. Olisi hyvä pohtia, että voisiko kilpailun voittajan tie olla erilainenkin, hän jatkaa.

Tangolaulukilpailun voittajat lähtevät perinteisesti tiukalle keikkakiertueelle heti voiton jälkeen, ja heitä kierrätetään kiireisellä aikataululla ympäri Suomea. Yonan mielestä keskustelu kilpailun kehittämisestä ja muutoksista olisi hyvin tervetullutta.

– Samaa viestiä olen kuullut myös muilta artisteilta. Voisiko esimerkiksi olla mahdollista, että voittaja tekisi vähemmän keikkoja, mutta paljon laadukkaammin? Itse en halua lähteä tangokeikalle, jos minulla ei ole suurta 11–17 hengen orkesteria mukanani. Suomessa on menty aika kauas siitä perinteisestä tangokulttuurista, johon kuuluivat isot orkesterit, Yona miettii.

Hän uskookin, että tangokeikat jäävät hänen kohdallaan harvinaiseksi herkuksi.

– Tango on aina ollut minulle rakas asia, mutta en ole vielä oikein muodostanut itselleni käsitystä siitä, mitä tämän Tango A la Yona -projektin kanssa teen. Keväällä keskityn tekemään uuden levyni kappaleita, ja teen joitain keikkoja siellä täällä, monipuolisesti musiikkia tekevä Yona kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat