Mainos

Nyt puhuu venäläisvarustamo: Tällainen kirje pysäytti Suomen satamat

Uhkausväitteiden kohteena oleva venäläisvarustamo avaa Suomen satamat täksi päiväksi pysäyttäneen lakon taustoja omalta osaltaan.

m/v Rusch-5 aluksen omistaja haluaa korjata tiedotteessaan julkisuudessa olevia väitteitä.

Lakon taustalla on kerrottu olevan sataman pääluottamusmiehen uhkailu Torniossa. Venäläisyhtiön mukaan tässä viitataan ilmeisesti satamatyöläisten puheenjohtajalle lähetettyyn kirjeeseen, jossa vaadittiin kantamaan vastuuta mahdollisista lakon aiheuttamista vahingoista. Kirjeessä perättiin yhtiön mukaan myös puheenjohtajan vastuuta.

Varustamon mukaan kirje on normaalien käytäntöjen mukainen, jossa kiistan toiselle osapuolelle ilmoitetaan, että laivanomistaja pitää tätä vastuussa vahingoista.

Yhtiön mukaan on harmillista mutta myös erittäin kuvaavaa, että Suomen satamat ovat lakossa tämän kaltaisen kirjeen seurauksena. Varustamo kirjoittaa, että kiista tulisi ratkaista laillisin keinoin ja päätösvaltaisessa oikeudessa. Laivan omistajayhtiö sanoo olevansa pahoillaan, että tapaus on kärjistynyt kansalliseen lakkoon.

Venäläisvarustamon mukaan sen alukset seilaavat Venäjän lipun alla ja niillä on voimassa olevat sopimukset. Sen aluksilla olevat venäläiset merenkulkijat ovat antaneet kirjallisia lausuntoja, ettei heillä ole vaatimuksia työnantajalleen ja sen myötä kieltäneet liittoa edustamasta heitä ja estämästä aluksilla työskentelyä.

Toisin sanoen miehistön ja työnantajan välillä ei ole varustamon mukaan konfliktia, jota AKT voisi tukea. 

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry:n mukaan teräsyhtiö Outokumpu on ilmoittanut, ettei sen alihankkija käytä jatkossa selkkaukseen johtaneen venäläisvarustamon laivoja raaka-ainetoimituksissaan.

Outokumpu on käynyt oman alihankkijansa kanssa keskusteluja ja on sopinut, ettei venäläisyhtiön laivoja toistaiseksi käytetä toimituksissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.