Nyt puhuu Tony Halme haudan takaa

Tony Halmeen viimeiseksi jääneessä kirjassa kuullaan halmemaisia kommentteja asioista. Mies antaa ruoskaa muun muassa eduskunnalle.

Halme lataa suorat sanat muun muassa kansanedustajien toiminnasta Arkadianmäellä. Halme valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listoilta vuonna 2003.

Halme kertoo olleensa alussa innoissaan uudesta pestistään kansan rivien edustajana, mutta totuuden iskeneen lopulta päin naamaa ja rajusti.

– Mä olin iloinen ja onnellinen ja tunsin tulleeni oikeaan taloon, kunnes mut pudotettiin hyvin nopeasti kanveesille. Kansanedustajat, jotka vielä muutama tunti sitten olivat hymyilleet kuin Hangon keksit ja luvanneet olla kaikessa mun tukena, iskivät veitsen selkään ja tosi syvälle vastustaen lähes kaikkea mitä perussuomalaisten eduskuntaryhmä esitti, Halme muistelee kirjassaan.

Ahneita kansanedustajia

Halme kommentoi kärkkääseen tyyliin myös kansanedustajien työtapoja.

– Eduskunnassa ei muuta tehtykään kuin jaariteltiin täyttä paskaa aamusta iltaan, eikä mikään tuntunut menevän eteenpäin. Paskasta tuli mieleen se, että kun huomattiin eduskunnan vessoissa olevan ranskalaista vessapaperia. Ei jumalauta! Suomi on valtavien metsien maa ja paperikoneita pyörii vähän joka perämettässä, mutta kansanedustajille ei kelvannut mikään kotimainen serla. Ranskalaista se niille hienoperseille piti olla, ja vielä hajusteet mukana! Halme lataa.

Perussuomalaisten kansanedustaja ei voinut myöskään ymmärtää edustajien ahneutta etuuksien ja ilmaisten matkojen perään. Halme on ottanut kirjassa esimerkiksi kaksi kansanedustajaa, joiden toiminta herätti hänessä kummastusta. Halmeen mukaan toinen kyseli mahdollisuutta matkustaa Lappiin hiihtämään valtion piikkiin ja toinen mahdollisuutta matkustaa eduskunnan taksiseteleillä kesämökille Keski-Suomeen.

Tony Halme jäi pois eduskuntatyöstä vuonna 2006 oltuaan sitä ennen pitkään sairauslomalla. Halmeelle myönnettiin työkyvyttömyyseläke tammikuussa 2007.

Tony Halme kuoli oman käden kautta ampumahaavaan tammikuun 8. päivä 2010.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat