Ystävä teilaa Tony Halmeen ex-puolison uutuuskirjan: Hölynpölyä

Tony Halmeen lähipiiriin kuulunut liikemies Tom Sjöberg pitää Halmeen ex-vaimon tarinan kertovaa kirjaa hölynpölynä.

Edesmenneen nyrkkeilijän ja kansanedustaja Tony "Viikinki" Halmeen entinen vaimo Katja kertoo tarinansa Paula Salomaan kirjoittamassa uutuuskirjassa Viikingin varjossa (Otava).

Tony Halmeen lähipiiriin kuuluva entinen nyrkkeilypromoottori ja liikemies Tom Sjöberg ei ole lukenut kirjaa.

– En ole lukenut enkä aio lukea. Se on hölynpölyä. Minulle on luettu katkelmia kirjasta ja niiden pohjalta muodostuu väärä käsitys, Sjöberg kommentoi MTV.fille.

– Tony ei ollut helppo ihminen, se on varma. Mutta Katja eli hänen kanssaan kuitenkin seitsemän vuotta.

Sjöberg kommentoi aiemmin Iltalehdelle, että häntä harmittaa eniten se, ettei Tony pääse itse vaikuttamaan siihen, millaista mielikuvaa hänestä luodaan.

Vuosina 1998–2005 Halmeen kanssa yhtä pitänyt Katja kuvailee kirjassa miehen luonnetta hyvin itsekeskeiseksi. Katjan mukaan henkinen väkivalta kesti koko suhteen ajan, mutta lopulta mukaan tuli myös fyysisen väkivallan uhka.

Ongelmat kärjistyivät

Tony ja Katja Halme avioituivat Las Vegasissa vuonna 1998 ja seuraavana vuonna Suomessa.

Kirjassa Katja kertoo, että pariskunnan kihlauksesta ehti kulua vain muutama kuukausi, kun Tonyn käyttäytymisessä alkoi näkyä erikoisia piirteitä. Tony muun muassa arvosteli kihlattuaan lihomisesta, vaikkei Katja ei ollut huomannut itsessään mitään muutoksia.

Pariskunta asui ensin Yhdysvalloissa, missä elämä oli suhteellisen tasaista. Paluu Suomeen vuoden kuluttua sai ongelmat kärjistymään, ja Tony katosi ryyppyreissuilleen päiviksi.

Moni lukija voi kirjan luettuaan pohtia, miksei Katja lähtenyt suhteesta aiemmin. Katja kertoi MTV:n Huomenta Suomessa Tuomas Enbuskelle, että vaikka varoitusmerkkejä oli ilmassa pitkään, suhteesta ei ollut helppo irtaantua.

– Jos kaikki tilanteet ja rajuimmat jutut olisivat tapahtuneet heti alussa, ehkä siinä vaiheessa olisi tajunnut, että todellakin lähden menemään. Mutta kaikki meni niin vähitellen huonoon suuntaan. Kun niitä asioita alkoi tulla, oma itsetuntoni oli jo niin huono ja nujerrettu, ettei vain ollut voimaa irtaantua, Katja sanoi.

Tulinen liitto

Viikingin ja Katjan tulinen liitto päättyi eroon vuonna 2005.

Kirjassa Katja kertoo oman versionsa muun muassa heinäkuun 2003 tapahtumista, kun Halmeiden asuntoon hälytettiin poliisit ampumavälikohtauksen takia.

Halmeen elämä ajautui syöksykierteeseen ampumavälikohtauksen jälkeen. Aivovaurion saanut Viikinki ei palautunut ennalleen, vaikka pystyikin jatkamaan työskentelyään eduskunnassa vuoteen 2007 saakka.

Tony Halmeen elämä päättyi lopulta tammikuussa 2010. Hänet löydettiin kotoaan ampuma-ase vierellään.

Ex-vaimo Katja kertoo kirjassa, ettei hänen entisen puolisonsa kuolema tullut yllätyksenä. Katja sai tiedon kuolemasta heidän yhteiseltä ystävältään.

Katja löysi sittemmin uuden rakkauden ja avioitui vuonna 2007 helsinkiläisen Teemun kanssa.

Katso alta Tony Halmeen entisen puolison haastattelu!


Lue myös:

    Uusimmat