Tony ”Viikinki” Halmeen kuolemasta 7 vuotta – gladiaattorin ja kansanedustajan traaginen elämä

Tony Halme tunnettiin painavista iskuistaan ja terävästä kielestä 3:19

Tony ”Viikinki” Halme ehti nähdä 47 vuotensa aikana elämän monet puolet.

Tony Halme nousi julkisuuteen vuonna 1993, kun hän lähti mukaan suosittuun Gladiaattorit-ohjelmaan. Sarjassa häntä kutsuttiin nimellä Viikinki ja lempinimi jäi elämään loppuun saakka.

Halme oli harrastanut kehonrakennusta jo teini-ikäisestä saakka ja hän teki menestyksekästä uraa showpainijana ulkomailla. Hän tunnettiin Suomen lisäksi myös muun muassa Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Vuonna 2003 Halme äänestettiin eduskuntaan perussuomalaisten edustajana. Hän sai vaaleissa todellisen äänivyöryn, yli 16 000 ääntä.

Julkisuudessa Halme tunnettiin paitsi massiivisista lihaksistaan ja ronskeista lausunnoistaan, myös epävaasta käytöksestään. Halme oli koukussa alkoholiin sekä kipulääkkeisiin ja kärähti useita kertoja huumausaineiden käytöstä.

Halme nousi usein otsikoihin päihteiden vaikutuksen alaisena tekemistä töppäyksistään.

Hänet tuomittiin vuosien varrella muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta, liikenteen vaarantamisesta, salakuljetuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Tony Halme löydettiin kuolleena asunnostaan 10. tammikuuta 2010. Kuolinsyyntutkinnassa selvisi, että Halme oli virunut asunnossaan kaksi päivää ennen löytymistään.

Myöhemmin kuolinsyyksi vahvistettiin itsemurha.

Tony Halme oli naimisissa puolisonsa Katja Halmeen kanssa vuosina 1998-2005. Katja Halme julkaisi vuonna 2015 muistelmateoksen Viikingin varjossa, jossa hän kertoo vuosistaan Halmeen kanssa. 

Teoksessa hän kertoo, ettei hän yllättynyt Halmeen kuolemasta, mutta kuolinsyy hämmästytti hänet. 

Katjalle Tonyn poismeno oli tietyssä mielessä helpotus. Enää hänen ei tarvinnut pelätä jatkuvia viihdesensaatioita ja Tonyn tapaamista sattumalta kasvokkain. Nyt hän sai keskittyä vapaasti rauhoittamaan mielensä hillitäkseen päivittäisiä stressioireitaan ja päästäkseen lopullisesti eroon Viikingin varjosta. 

Lue myös:

    Uusimmat