”Nyt on helle pehmittänyt muutakin kuin jäätelön” – Raumalla paikattiin tietä valtavilla kivenlohkareilla

Näin liukasta oli asfaltti Vantaalla: Parin askeleen vauhdilla monen metrin liuku 0:34

Kyseenalaisesta tienpaikkaussuorituksesta ärsyyntynyt moottoripyöräilijä toivoo, ettei vastuussa oleva henkilö saisi jatkossa leikkimökkiä kriittisempiä projekteja hoidettavakseen.

Pääkuvan video

Näin liukasta oli asfaltti Vantaalla urakoitsijan mokan seurauksena: Parin askeleen vauhdilla monen metrin liuku

– Nyt on jollain helle pehmittänyt muutakin kuin vain jäätelön, moottoripyöräilijä, joka ei halua nimeään julkisuuteen, aloittaa Facebook-kirjoituksensa.

Hän on närkästynyt Raumalla sijaitsevan Rokintien väliaikaisesta paikkauksesta, joka on toteutettu kaksipyöräisiä ohjastavien kannalta jopa hengenvaarallisesti. Perinteisen soran sijaan aukirevittyä tietä on nimittäin paikkailtu valtavilla kivenmurikoilla.

– 350-kiloinen pyörä piti suurin piirtein kantaa tästä yli, mies kertoo.

Motoristin mukaan, ja myös hänen jakamiensa valokuvien perusteella, alkaa kivikko petollisesti heti pimeän mutkan jälkeen.

– Kun tähän tulee motoristi, niin pitää olla aika fakiiri ensin huomatakseen tuon, ehtiäkseen oikaisemaan pyörän ja jarruttamaan edes jotenkin turvalliselle nopeudelle.

Hän oli itsekin ollut vähällä täräyttää moottoripyörällään kivikkoon, mutta vastaantulijat ehtivät onneksi varoittamaan ajoissa.

– Mulle naapurit onneksi huitoivat kuin heikkopäiset, että hiljennä saatana. Jos tuossa olisi tullut pyörästä romua, niin maksumies en todellakaan olisi ollut minä. Tätä kun ei ole edes merkitty mitenkään.

Asfaltoinnin ajankohdasta "ei tietoa"

Moottoripyöräilijän mukaan kyseinen tienpätkä on määrä asfaltoida, mutta aikataulu on levällään. Asfalttiurakoitsijan kerrottiin olevan kiireinen.

– Eli tästä on revitty tie auki yhden kuopan ja muutaman halkeaman takia, täytetty nyrkkiä isommilla kivenmurikoilla tietämättä, koska siihen saa asfaltin.

– Todellakin toivon, että se kyseinen henkilö, joka on tämän luvittanut, ei tee mitään leikkimökkiä kriittisempiä projekteja missään, hän ärähtää.

Mies muistuttaa, että vaikka teräväsärmäinen kivikko aiheuttaa vakavan vaaran erityisesti moottoripyöräilijöille, ei se tee hyvää autojenkaan renkaille.

Lue myös:

    Uusimmat