Nyt on aika kärrätä grilli varastoon – mitä kaasupullolle pitikään tehdä?

Grillikausi alkaa olla tältä vuodelta ohi. Kaasugrillin säilyttämisessä on omat ohjeensa, jotka on hyvä palauttaa mieleen.

Viimeisen käyttökerran jälkeen grilli puhdistetaan perusteellisesti. Puhdistukseen sopii yleispuhdistusaine. Ritilät kannattaa pestä teräsharjalla ja kuivata kunnolla ennen säilöön laittamista. Puhdistetun grillin päälle voi vetää suojuksen, joka on yleensä valmistettu pakkasen kestävästä materiaalista. Samanlainen suojus sopii myös kaasupullolle.

Älä vie kaasupulloa vintille tai kellariin

Grillin letkut irrotetaan kaasupullosta ja jätetään grilliin roikkumaan. Samalla on hyvä tarkastaa pullon letkujen kunto ja liitoskohtien tiiviys. Puhdista tarvittaessa poltin. Ulkovarastoon voi viedä sekä grillin että kaasupullon. Grillihiilet ja sytytysnestepullot sopivat säilytettäviksi samanlaisessa paikassa.

Tukes kuitenkin muistuttaa, että nestekaasupulloa ei saa säilyttää asuinrakennuksessa, kellarissa tai vintillä. Pullo täytyy pitää pystyasennossa ja sellaisessa paikassa, mihin lapset eivät pääse käsiksi. Kaasupullon pinnan lämpötila ei saa nousta yli 40 asteeseen ja pullon säilytyspaikassa pitää olla hyvä ilmanvaihto.

Kuvat: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja