Nyt on aika huoltaa talvikengät säilytystä varten – näin se sujuu

Talvi on nahka- ja mokkakengille kuluttavaa aikaa. Puhdista ja huolla kengät ennen kesäsäilytystä ja lisäät kenkiesi elinikää.

Nahkakenkien puhdistus kannattaa aloittaa pyyhkimällä ne kasviöljyyn kastetulla kankaalla. Mokkakenkien puhdistukseen kannattaa käyttää niille tarkoitettua mokkaharjaa.

Jos kengissä on suolatahroja, pääset niistä eroon viinietikan ja veden seoksella. Sekoita yhteen yksi osa viinietikkaa ja yksi osa lämmintä vettä ja kostuta puhdas liina seoksessa. Hankaa sitten nahka- ja mokkakenkäsi hellävaroen puhtaaksi. Jos kenkäsi ovat erityisen herkät, voit kokeilla seoksen sopivuutta ensin huomaamattomaan kohtaan.

Viimeistele puhdistus hoitoaineella

Anna kenkien kuivahtaa ja viimeistele sitten sopivalla nahanhoitoaineella. Nahkakenkien kyllästämiseen käy paremman puutteessa kasviöljy, mutta mokkakengille öljykäsittely ei sovi.

Ennen kuin viet kengät vintille, täytä ne vielä sanomalehdellä tai kenkämuoteilla. Tämä auttaa kenkiä säilyttämään mallinsa.

Huolto voi tuntua tarpeettomalta, kun olet sullomassa kenkiä pois näköpiiristä, mutta usko pois: Kiität itseäsi ensi talvena, kun saat vetää jalkaasi priimakuntoiset talvikengät.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat