Mainos

Nyt lämpenee! Näistä merkeistä tiedät kevään saapuneen rytinällä: Iho voi kärähtää auringossa ja allergikot aivastavat

1:52

MTV:n meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että kevät on saapunut Suomeen rytinällä. Se voi tarkoittaa niin tulvia, niiskuttavia neniä kuin terassilla punoittavia poskiakin.

Katso videolta, miltä auringossa paistatteleva keväinen Helsinki näyttää.

Jokela arvioi, että viikonloppuna säätä vietetään monin paikoin aurinkoisissa tunnelmissa ja lämpötila voi kohota jopa 18 asteeseen.

– Jos kuluvana viikonloppuna ei päästä 20 asteeseen, siihen on hyvät mahdollisuudet ensi viikolla, jolloin etenkin loppuviikosta näyttäisi olevan keskimääräistä lämpimämpää.

Jokela arvelee, että pitkän talven jälkeen aurinkoinen sää houkuttelee suomalaiset nauttimaan viikonloppuna auringosta. Meteorologi muistuttaa, että auringon UV-säteily on jo huhtikuussa voimakasta maan etelä- ja keskiosissa.

– Talven jäljiltä vaalea iho kärähtää helposti kevätauringossa. UV-indeksi voi jo nyt olla 3, jolloin auringolta pitäisi muistaa suojautua, jos ulkona viettää paljon aikaa, Jokela muistuttaa.

Allergiaoireet kasvavat

Kevään edetessä lumet alkavat sulaa, mutta toistaiseksi kylmät yöt hidastavat hieman sulamista. Sulamisen myötä tulvariski kasvaa ja ainakin lännessä tulvariski kohoaa viikonlopun aikana.

Vaikka pihamaalla näyttäisikin vielä harmaalta eikä maan vihertymisestä olisi vielä tietoakaan, yksi kevään varma merkki on allergiakauden alkaminen. Leppä ja pähkinäpensas kukkivat jo nyt ja aiheuttavat oireita allergikoille.

– Siitepölyn määrä on nyt vähäistä, mutta sen odotetaan kohoavan lähipäivien aikana lämmön vaikutuksesta. Myös koivuallergikot voivat reagoida etelästä saapuvan tuulen vuoksi.

Jokela muistuttaa, että myös muut kuin allergikot voivat nyt oireilla katupölyn vaikutuksesta. Ilmanlaatu on ollut viime päivinä huono useilla paikkakunnilla pölyn ja liikenteen vaikutuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.