Mainos

Nyt käräytellään urakalla: Verovilppilomakkeelle povataan suursuosiota

Verohallinnon tammikuussa avaama verkkolomake verovilppivihjeitä varten on osoittautunut suosituksi – ja kun katsotaan loppuvuotta, lomakkeelle povataan supersuosiota.

Puolessa vuodessa verovilppiä koskevia vihjeitä on saatu lomakkeen kautta 3 500 kappaletta, mikä on noin 80 prosenttia kaikista saaduista vihjeistä. Vihjeitä tulee viikossa keskimäärin 200 kappaletta.

Saman verran vihjeitä on aiemmin saatu koko vuoden aikana.

Verohallinnossa arvioidaan, että vuositasolla vihjeiden määrä kasvanee aiemmasta 3 500 kappaleesta noin 10 000 kappaleeseen.

Kaikki Verohallintoon tulleet vihjeet luetaan, ja lähes puolet johtaa tarkempaan selvittelyyn. Vihjeiden joukossa on ollut lukuisia tapauksia, joissa on ollut merkittävää tulon salausta.

Suosikkiaiheita yrityksiä koskevissa vihjeissä ovat yritysten salattu myynti ja tapaukset, joissa asiakas ei ole saanut kuittia.

Yksityishenkilöitä koskevissa vihjeissä tyypillisimmin epäillään henkilöiden salaavan palkka- tai vuokratuloja.

Vihjetiedot painottuvat rakennus- ja siivousalalle sekä palvelu- ja tavarakauppaan, jossa tuotteita myydään suoraan kuluttajille. Vihjeet jakaantuvat alueellisesti koko maahan.

Verohallinto toivoo vihjetiedoilta konkreettisuutta. Jos lähettäjä pystyy vastaamaan kysymyksiin kuka, mitä, missä, milloin ja miten asia liittyy verotukseen, sitä voidaan tutkia tarkemmin.  

Vihjetieto lähetetään verkkolomakkeella nimettömänä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.