Mainos

Verkossa ilmoitettiin yli 10 000 verovilppiepäilyä – "Naapurikateus ei vihjeissä näy"

Verohallinto sai viime vuonna sähköisen vihjetietolomakkeen kautta 10 864 vihjettä verovilppiepäilyistä. Verohallinnon mukaan kansalaisten antamat vihjeet ovat olleet hyödyllistä taustatietoa eikä niitä ole annettu kiusaamistarkoituksessa.

– Niin sanottu naapurikateus ei vihjeissä näy. Valtaosa koskee havaintoja, joihin vihjeen antaja on henkilökohtaisesti törmännyt asioidessaan yrityksen kanssa, kertoo Verohallinnon tarkastuspäällikkö Heimo Säkkinen.

Vihjeitä on tullut tasaisesti ympäri maata asukasluvun suhteessa. Eniten vihjeet koskivat ravintoloita, tavarakauppaa ja rakentamista. Yritystoimintaa koskevista vihjeistä 80 prosenttia koski pienyrityksiä, joiden liikevaihto on alle miljoona euroa.

Nettimyyntiä koskevat vihjeet olivat kasvussa loppuvuonna, erityisesti kauneudenhoitotuotteiden ja käytettyjen autojen kaupan osalta.

– Monessa vihjeessä epäillään nettimyynnin olevan niin laajaa, että sitä tulisi käsitellä elinkeinotoimintana, Säkkinen kertoo.

Sähköinen vihjetietolomake otettiin käyttöön vuosi sitten tammikuussa. Sen jälkeen Verohallintoon on tullut vihjetietoja reilusti enemmän kuin mitä oli osattu ennakoida.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.