Nyt jysähti! Japanin "Kuninkaan" jalkapalloura jatkuu vielä 51-vuotiaana – "Toivon kehittyväni"

Japanilainen jalkapallolegenda Kazuyoshi Miura täyttää helmikuussa 51 vuotta, mutta jatkaa ammattilaisuraansa pelaajana kuin aina ennenkin. 

"Kuningas Kazuna" tunnettu veteraani allekirjoitti juuri ammattilaissopimuksen Yokohama FC:n kanssa. Japanin Kuninkaalle napsahtaa vyölle uran 33. kausi ammattilaisena.

Miuralle on FourFourTwo-lehden mukaan tänä vuonna todennäköisesti luvassa samaa kuin viime kaudellakin: supervaihtomiehen roolia.

– Pelaan aina sydämestäni ja toivon kehittyväni (pelaajana), vuonna 1967 syntynyt Miura kertoi sopimuksensa julkistamisen jälkeen Kyodo Newsille.

Miura pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Santosin riveissä vuonna 1986. Viime vuonna hän esiintyi Yokohaman paidassa 12 ottelussa, ja hänestä tuli 50-vuotiaana vanhin jalkapalloilija, joka on pelannut ammattilaisottelussa. Miura onnistui iskemään kuluneella sesongilla myös yhden maalin.

Yokohamassa Miura on pelannut vuodesta 2005 lähtien. Japanin maajoukkueessa hänellä on 89 esiintymistä.

Jopa 45-vuotiaalla japanilaisella mäkihyppylegendalla Noriaki Kasailla on vielä useampia vuosia kilpailtavana yltääkseen Miuran ikäsaavutuksiin...

Lue myös:

    Uusimmat