Cristiano Ronaldo jätti Lionel Messin ja Pelen kauas taakseen – edessä vielä 13 vuotta sitten uransa lopettanut maalitykki: "Hän rikkoo ennätykseni varmasti, olen varma siitä"

Entinen Iranin maajoukkueen maalitykki Ali Daei on sanonut pitävänsä vain kunniana, jos Cristiano Ronaldo rikkoisi tämän hallussa pitämän maajoukkuemaalien ennätyksen.

Iranin kapteenina toiminut Daei iski vuonna 2007 päättyneellä urallaan 109 maajoukkuemaalia 148 ottelussa. 

Vuonna 2003 Portugalin maajoukkueessa debytoineen Ronaldon sarakkeessa on puolestaan 168 ottelun jälkeen 102 maalia.

– Onnittelisin häntä suoraan itse. Ronaldo on tehnyt tässä vaiheessa Portugalille 102 maalia, ja hän rikkoo ennätykseni varmasti, olen varma siitä. Hänen täytyy kuitenkin yhä tehdä seitsemän osumaa, Daei kertoi uutistoimisto Tasnimin mukaan.

– Olisi minulle todellinen kunnia, jos hänen kaliiperinsa pelaaja rikkoisi ennätykseni. Ronaldo on yksi parhaista pelaajista, ei vain tällä aikakaudella, vaan koko historiassa. Hän on täysin ilmiömäinen.

Ronaldon seuraava mahdollisuus kaventaa Daein johtoa on ohjelmassa tiistaina, jolloin Portugali pelaa Kansojen liigan lohkovaiheen päätösottelussaan Kroatiaa vastaan.

Toisena olevan Ronaldon jälkeen listalla kolmantena on legendaarinen unkarilaispelaaja Ferenc Puskas, joka teki 89 ottelussa 84 maajoukkuemaalia. Brasilialaissuuruus Pele pitää 77 maajoukkuemaalin myötä hallussaan listan sijaa seitsemän. 

Lionel Messi on kaikkien aikojen maajoukkuemaalien tilastossa sijalla 17. Hän on tehnyt 140 ottelussa 71 maalia. 

Lue myös:

    Uusimmat