Keihäskolmikko liekeissä Münchenin perjantai-aamussa – katse kääntyy jo kohti loppukilpailua: "Mahdollisuudet mihin vaan"

Suomalaiskolmikko hakee perjantaina paikkaa EM-keihäsfinaaliin. Lassi Etelätalo kertoo MTV Urheilulle, että karsinta on tarkoitus hoitaa ytimekkäästi yhden kiskaisun taktiikalla.

Keihään karsinta heitetään Suomen aikaa klo 11 alkaen. Heittäjät kiskovat keihästä kahdessa ryhmässä. Lassi Etelätalo oli ennakkotunnelmiltaan luottavainen omaan suorituskykyynsä.

– Mahdollisimman helpolla finaaliin, se on tavoite. Toivottavasti yksi heittoo riittävän pitkälle ja sitten takaisin kämpille lepäilemään, Etelätalo tiivisti.

Etelätalo ennakoi, että keihäässä on kaksi suosikkia ylitse muiden. Isäntämään Julian Weber ja Tshekin Jakub Vadlejch. Kääntäessään katsetta jo kohti mahdollista finaalia, hän toteaa, että jalometallin pokkaamiseen on kaikki mahdollisuudet. 

– Kaksi selkeää suosikkia ovat heittäneet tasaisesti pitkälle tällä kaudella. Ennakkoon ajateltuna se pronssi on siinä vähän niin kuin auki. Ei pidä liikaa miettiä finaalia vielä, ensin pitää päästä karsinnasta, hän toteaa.

Kauden tilastokärki Oliver Helander joutui jättämään EM-kisat väliin Kalevan kisoissa syntyneen kylkivamman vuoksi. Toni Keränen hyppäsi pikahälytyksellä Saksan koneeseen ja heittää EM-kisoissa.

– Harmi sikäli, että joutui tulemaan toisen poisjäännin takia. Olen ottanut paikan kuitenkin vastaan hyvillä mielin ja tullut porukkaan iskukykyisenä varamiehenä. Keränen sanoo.

Keränen karsiutui Eugenen MM-kisoissa finaalista. Tätä lähdetään nyt kirkastamaan.

– Ei siellä (karsinnassa) epäonnistua saa, mutta normaalisuorituksella pitäisi finaaliin kyllä päästä. Sellaista lähdetään hakemaan. Eugenessa tiesi, että ylärajoilla pitää heittää. Täällä riittää perussuoritus, Keränen arvioi.

Viikonloppuna siintävästä EM-finaalista Keränen toteaa, että omasta suorituksesta kaikki on lopulta kiinni.

– Miksi täällä ei olisi mahdollisuudet mihin vaan, jos sattuu pöljä päivä, hän päättää.

Miesten keihäänheiton karsinnassa heittää Etelätalon ja Keräsen lisäksi myös Toni Kuusela. Karsinta alkaa Suomen aikaa klo 11.

Finaali kiskotaan sunnuntaina.

3:15
Wilma Murto yllätti koko yleisurheilevan Euroopan nappaamalla keskiviikkona EM-kultaa seiväshypyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja