Nyt ei lopu tila kesken - Skoda Superb Combin tavaratila imaisee 1950 litraa

Teknavi on parhaillaan ajamasssa uutta Skoda Superb Combia Saksassa. Superbin farmaversio on ollut markkinoilla vuodesta 2009 ja nyt autosta esitellään kauan odotettu toinen sukupolvi. Odotus on palkittiin kuinkas muutenkaan kuin entistä isommilla tiloilla.

Tavaratila vetää normaaliasennossa 660 litraa (+27 l) ja takaselkänojat kaadettuna peräti 1950 litraa. Tällöin kyytiin mahtuu jopa 3,1 metrin pituinen esine. Kuljetuskapasiteetiltaan Suberb Combi on suurin keskikokoinen farmari.

Kasvaneista mitoista on saanut osansa myös takamatkustajat. Tilaa on hyvin vaikka 2-metriselle koripalloilijalle. Superb onkin siitä harvinainen auto, että sen kyydissä istuu yhtä mukavasti niin edessä kuin takanakin.

Moottorit ovat samat kuin hiljattain esitellyssä liftback-mallissa. Bensiininoottorien tehot vaihtelevat välillä 120-280 hv ja dieseleissä 120-190 hv. Pienimmät päästöt löytyvät 1,6-litraisesta greenlinedieselmallista, joka pihistelee 98 gramman hiilidioksidipäästöillä.

Lyhyen koeajolenkin perusteella voi todeta, että Skoda on lähestymässä vääjäämättä VW-konsernin kalliimpia sisarmerkkejä. Kyyti on vakaata, hiljaista ja kaikki toimii kuten lippulaivamallilta sopii odottaakin.

Skoda Superb Combit saapuvat Suomeen syyskuun aikana. Hinnat alkavat 1,4-litraisen bensiinimoottorisen mallin 28 290 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat