Olympiavoittaja Emilio Correa Vaillant on kuollut

Kuubalainen nyrkkeilyn olympiavoittaja ja maailmanmestari Emilio Correa Vaillant on kuollut 71-vuotiaana.

Emilio Correa Vaillantin poika, nyrkkeilyn olympiahopeamitalisti Emilio Correa Bayeux kertoi sosiaalisessa mediassa, että hänen isänsä menehtyi maanantaiaamuna. Suru-uutisesta ovat raportoineet myös useat kuubalaiset tiedotusvälineet.

– Olen järkyttynyt. Vain ajatus siitä, mitä tein hänen hyväkseen, rauhoittaa minua, Correa junior kirjoitti ja kuvaili huolehtineensa isästään, ruokkineen häntä ja rakastaneen häntä joka päivä enemmän.

Correa Vaillant oli kärsinyt mediatietojen mukaan viime aikoina terveysongelmista.

Kilpauran jälkeen valmentajaksi

Välisarjan nyrkkeilijä Emilio Correa Vaillant oli yksi kolmesta kuubalaisesta, jotka tekivät historiaa voittamalla maan ensimmäiset nyrkkeilyn olympiakullat Münchenissä 1972. Correa Vaillant oli kolmikosta viimeisenä elossa.

Correa Vaillant saavutti maailmanmestaruuden maansa pääkaupungissa Havannassa 1974. Pan-Amerikan kisat hän oli voittanut Calissa 1971.

Correa Vaillant toimi kilpauransa jälkeen valmentajana. Olympiahopeaa keskisarjassa Pekingissä 2008 saavuttanut oma poika Correa junior kuului Correa Vaillantin valmennettaviin.

Kuuban kansallisen urheiluinstituutin puheenjohtaja Osvaldo Vento Montiller kuvaili tietoa kuolinuutisesta kivuliaaksi ja välitti sosiaalisessa mediassa surunvalittelut Correa Vaillantin läheisille.

Lue myös:

    Uusimmat