Nyrkkeilyn MM-ottelu sai kiistanalaisen käänteen: Usyk juhli kuohuttavien vaiheiden jälkeen – "Minulta ryöstettiin voitto"

Oleksandr Usykin ja Daniel Dubois'n välinen nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu päättyi kuohuttavien vaiheiden jälkeen ukrainalaistähti Usykin voittoon. Tyrmäystappion Puolan Wroclawissa kokenut brittihaastaja Dubois puhisi, että häneltä ryöstettiin voitto.

Runsaslukuisen ukrainalaisyleisön kannustama ennakkosuosikki Usyk puolusti WBA-, IBF- ja WBO-liittojen titteleitään voitokkaasti ja tyrmäsi haastaja Dubois'n yhdeksännessä erässä. 

Dubois hiiltyi kuitenkin viidennen erän tuomiosta. Hän kumautti tuolloin oikealla kädellään Usykia shortsien yläreunaan, ja puertoricolaistuomari Luis Pabon tuomitsi lyönnin matalaksi iskuksi. Hän kehotti Usykia ottamaan aikansa, kun ukrainalainen tuskaili kanveesissa irvistellen ja päätään pudistellen.

Vyötärön alapuolelle lyöminen on nyrkkeilyssä kiellettyä. Dubois sanoi kuitenkin ottelun jälkeen lyöntinsä olleen sääntöjenmukainen.

– Minulta ryöstettiin voitto tänä iltana, Dubois puhisi TNT:n haastattelussa.

Britin promoottori Frank Warren oli samaa mieltä ja vaati uusintaottelua oikeudenmukaisuuden nimissä. Hänen mukaansa tuomarin päätos oli pahasti pielessä.

– Jos se oli matala lyönti, miksi hän ei ottanut pisteitä pois häneltä? Pidän Usykista, mutta se oli kotiin vedetty päätös, täysin kotiin vedetty päätös. Hän (Dubois) voitti sen ottelun, Warren jupisi.

– Hänen (Usykin) annettiin toipua parin minuutin ajan sääntöjenmukaisesta iskusta.

Usykin leirin mukaan Dubois'n lyönti sen sijaan oli sääntöjenvastaisen matala. Usyk sanoi olevansa valmis otteluun WBA:n raskaan sarjan mestaria Tyson Furya vastaan, jos brittitähti haluaa otella.

– Haluaako Tyson Fury? Minulla ei ole aavistustakaan, Usyk sanoi.

Fury ja Usyk neuvottelivat aiemmin tänä vuonna raskaan sarjan kiistattoman MM-titteliottelun toteutumisesta, mutta osapuolet eivät päässeet sopuun ottelun yksityiskohdista

Lue myös:

    Uusimmat