Nyrkkeilijä kuoli 34-vuotiaana – nyt kävi räikeän luokan töppäys

Britannian antidopingviranomainen Ukad ei tiennyt nyrkkeilijä Moisés Callerosin jo kuolleen, vaan julisti meksikolaisen dopingpannaan. Ukad paikkaili sittemmin töppäystään.

Meksikolaisnyrkkeilijä Moisés "Taz" Calleros menehtyi maaliskuussa 34-vuotiaana. Hänen epäiltiin saaneen sydänpysähdyksen.

Britannian antidopingviranomainen Ukad töppäsi kuitenkin pahasti. Se julisti maanantaina Callerosin neljäksi vuodeksi kilpailukieltoon dopingista.

Calleros oli nyrkkeillyt viimeisen ottelunsa huhtikuussa 2023 Lontoossa britti Galal Yafaita vastaan ottelukortissa, jossa oli päämatsina Anthony Joshuan voittama mittelö Jermaine Franklinia vastaan. Calleros kärähti ottelunsa jälkeen kokaiinista ja sen metaboliitista bentsoyyliekgoniinista.

"Hän kuoli maaliskuussa, jos ette jo tienneet"

Juuri Callerosin viimeinen vastustaja Yafai vastasi sosiaalisessa mediassa Callerosin dopingpannaa koskevaan viestiin.

– Hän kuoli maaliskuussa, jos ette jo tienneet! Lepää rauhassa, 52-kiloisten sarjan vuoden 2021 olympiavoittaja Yafai kirjoitti.

Ukad reagoi uudella tiedotteella, jossa se ilmoitti saaneensa maanantaina tietää Callerosin kuolemasta sen jälkeen kun se oli viestittänyt miehen "tapauksen lopputuloksesta".

– Valitettavasti Ukadilla ei ollut julkaisuhetkellä tietoa Callerosin surullisesta kuolemasta, ja kaikki tämän tapauksen yksityiskohdat on nyt poistettu sen kanavista, Ukad lisäsi. 

Calleros aloitti ammattinyrkkeilijän uransa vuonna 2008. Hän voitti 37 ottelua, kärsi 11 tappiota, ja yksi hänen matseistaan päättyi ratkaisemattomaan.

Lue myös:

    Uusimmat