Mainos

NY Times: Trump tahtoo eroon Obamacaresta "hyvin pian"

Yhdysvalloissa tuleva presidentti Donald Trump sanoo tahtovansa purkaa väistyvän presidentin Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen mahdollisimman nopeasti. Trump kommentoi aikeitaan The New York Timesille. 

Trumpin mukaan kongressin on kumottava Obaman terveydenhuoltouudistus välittömästi ja korvattava se uudella terveydenhoitoa koskevalla lailla mahdollisimman pian.  

– Meidän on käytävä toimeen, Obamacare on ollut katastrofaalinen tapaus, Trump sanoo lehdelle. 

Tulevan presidentin mukaan kongressin pitäisi äänestää Obamacaren kumoamisesta "luultavasti jossain vaiheessa ensi viikolla" ja lain korvaajan tulisi olla valmiina "hyvin pian tämän jälkeen tai samanaikaisesti". 

Trumpin mukaan ei ole hyväksyttävää, että republikaanit kumoaisivat Obamacaren kongressissa ja sen jälkeen käyttäisivät vuosia uuden lain luonnosteluun. 

"Ei pidä ottaa kirjaimellisesti" 

Käytännössä niin kutsutun Obamacaren korvaaminen toisella järjestelmällä nopeassa aikataulussa olisi erittäin haastavaa, ellei mahdotonta. Vuonna 2010 voimaan tulleen lain laatimiseen käytettiin kaksi vuotta. 

Republikaanipuolueen johto on sanonut Obamacaren kumoamisen olevan puolueen pääprioriteetteja. Puolue ei kuitenkaan ole esittänyt selvää suunnitelmaa tai aikataulua Obamacaren korvaamisesta. 

Trumpin hoputuskommentit herättivätkin republikaaneissa hämmennystä, uutisoi CNN. Puolueen useat jäsenet kommentoivat tuoreeltaan, että tulkitsevat Trumpin kommentit pikemminkin kuvainnollisina kuin kirjaimellisesti. 

– Uskon, että hän puhui konsepteista ja minä hyväksyn hänen konseptinsa, louisianalaissenaattori Bill Cassidy sanoo CNN:lle. 

Cassidyn mukaan media otti Trumpin kirjaimellisesti, mutta ei tosissaan, kun taas Trumpin kannattajat ottivat Trumpin tosissaan, mutta eivät kirjaimellisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.