Nuorukainen driftaili lastentapahtuman parkkipaikalla: Jyräsi järjestyksenvalvojan jalan yli

Parikymppinen mies sai ehdollisen vankeusrangaistuksen ajettuaan järjestyksenvalvojan jalan yli autolla temppuillessaan.

Tapaus sattui viime vuoden tammikuussa Vermon raviradan parkkipaikalla. Parikymppinen mies oli hurjastellut parkkipaikalla, ajanut sivuluisussa ja todistajan mukaan pyöritellyt takavetoista autoaan.

Alueella oli käynnissä lasten talvitapahtuma. Järjestyksenvalvojan saapuessa paikalle luisuttelija oli yrittänyt karkuun. 

Nuorukaisen yritys paeta paikalta meni kuitenkin mönkään, sillä hän todistajan kertoman mukaan menetti auton hallinnan niin, että auton perä osui järjestyksenvalvojaan ja auto taas penkkaan. Paikalla oli todistajan mukaan hyvin liukasta.

Jalkaan useita murtumia, kuskille ehdollista

Järjestyksenvalvojan jalkapöytä jäi autonrenkaan alle ja siihen tuli useita murtumia.

Oikeus totesi, että järjestyksenvalvojalle olisi voinut aiheutua vakavammatkin vammat. Lisäksi alueella olleen tapahtuman vuoksi alueella oli muutakin jalankulkua tapahtuman vuoksi, mikä korosti autoilijan aiheuttamaa vakavaa vaaraa muille.

Vuonna 1996 syntynyt mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 70 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat