Nuorten MM-painit pois Suomesta – taustalla hyvin kiistanalainen kuvio

Painin alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut siirretään pois Tampereelta. Kansainvälinen painiliitto (UWW) ilmoitti päätöksestä tänään kirjeitse Suomen painiliitolle.

Suomen painiliiton tiedotteen mukaan UWW perustelee päätöstään sillä, ettei Suomi pysty takaamaan kaikkien osallistujamaiden urheilijoiden tasapuolista mahdollisuutta osallistua kilpailuun.

Tällä tarkoitetaan käytännössä Venäjän tai Valko-Venäjän passeilla matkustavia henkilöitä.

UWW oli kesäkuun lopussa ja elokuun alussa vaatinut takuita, että kaikkien Suomen-viisumit hyväksyttäisiin. Suomen painiliitto sanoo tiedotteessa, ettei se kuitenkaan ole voinut tehdä asialle mitään, koska tällaisista maahantuloasioista päättää ensisijaisesti Suomen ulkoministeriö, joka ei anna ennakkopäätöksiä viisumeista.

– Olemme erittäin pettyneitä tilanteeseen, vaikka sitä osattiin odottaa, kun UWW otti Puolalta pois U20 MM-kisat ja siirsi ne Jordanian Ammaniin. Meiltä vaadittiin asioita, jotka eivät ole päätäntävallassamme ja olemme omalta osaltamme noudattaneet sopimusta. UWW myös korostaa kirjeessään, että Suomen Painiliitto on täyttänyt kaikki velvoitteet kisajärjestäjänä, Suomen painiliiton puheenjohtaja Pekka Paavola kuvailee tiedotteessa.

Kansainvälinen lajiliitto on noudattanut vaatimuksissaan Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) suositusta, että yksittäisiä venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita otettaisiin mukaan kilpailuihinsa neutraaleina urheilijoina ilman kansallistunnuksia.

Lue myös:

    Uusimmat