Nuorten Leijonien maailmanmestari joutui törkytempun kohteeksi Liigassa – tuloksena kolmen ottelun pelikielto

Ässien hyökkääjä Mikko Salmio on saanut kolmen ottelun pelikiellon tapauksesta, jossa hän täräytti poikittaisella mailalla päähän Lukon puolustajaa Ville Heinolaa.

Tapaus sattui Ässien ja Lukon lauantain kohtaamisessa Porissa.

Tilanteessa Salmio ja Heinola kaatuivat jäähän, minkä jälkeen Salmio nousi ylös ja täräytti poikittaisella mailalla Heinolaa pään alueelle. Heinola ei loukkaantunut tilanteessa.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Lukon hyökkäysalueella Salmion ja Heinolan välisessä kamppailu- ja taklaustilanteessa Salmio nousee jäästä polvilleen, ottaa mailastaan kiinni molemmilla käsillään ja iskee poikittaisella mailalla Heinolaa päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa, että poikittaisella mailalla suoritettu ja vastustajan päähän kohdistunut isku täyttää päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistön, kurinpitopäätöksessä selostetaan ja jatketaan:

– Delegaatio toteaa, että Salmio on jääkiekkoon kuulumattomalla tavalla tehdyllä poikittaisella mailalla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja teko huomioiden tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Pelikiellon pituuden osalta delegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä todetut seikat sekä tilanteen kokonaisuudessaan huomioon sekä kuluvalla ja edellisellä kaudella aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset. Delegaatio pitää Salmion suorittamaa vastustajan päähän kohdistuvaa iskua, jonka seurauksena taklattu pelaaja ei loukkaannu kolmen ottelun arvoisena.

Tilanteessa kovia kokenut Heinola, 18, on tuore Nuorten Leijonien maailmanmestari. Heinola oli mukana vuodenvaihteessa Kanadassa järjestetyssä turnauksessa, jossa Suomi kaatoi finaalissa USA:n. 

Video pelikieltoon johtaneesta tilanteesta näkyy alta ja täältä.

Lue myös:

    Uusimmat