Mainos

Nuorten Leijonien kunniaksi juhlaraha

Suomen Rahapaja lahjoittaa tuoreille maailmanmestareille uudet Jääkiekko-juhlarahat. 

Juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön päätöksestä kunnioittamaan suomalaisille tärkeitä urheilulajeja.

Valtiovarainministeriön asetus vahvistaa yhden juhlarahan nimellisarvoksi viisi euroa.

Urheilurahat-sarjassa julkaistaan yhteensä yhdeksän eri lajeja kunnioittavaa juhlarahaa, joista jääkiekon kunniaksi julkaistava raha on viides. Loput neljä juhlarahaa julkaistaan vuoden 2016 aikana.

Juhlarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 50 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Rahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Urheilurahat on suunnitellut Nora Tapper.

Proof-laatuinen, yksittäin peilikiiltoiseksi viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja MM-kisalogolla varustettuun pakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa.

Tehdaslaatuisia juhlarahoja myydään paperisessa MM-kisalogolla varustetutssa rahakuoressa hintaan 10 euroa kappale. Kymmenen kappaleen rahalaatikon saa lunastaa hintaan 62 euroa.

Jääkiekko-juhlarahan voi hankkia Suomen Rahapajan verkkokauppan ennakkomyynnistä 7.1. klo 9 alkaen. Julkaisupäivästä 14.1. lähtien sitä on saatavilla yhtiön verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjiltä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.