Mainos

Valtiovarainministeriö puhalsi pelin poikki: Kohuttuja juhlarahoja ei koskaan myyntiin

2:01

Valtiovarainministeriö aikoo kumota kohua aiheuttaneita itsenäisyyden juhlarahoja koskevan asetuksen.

Asetuksen kumoamisen jälkeen juhlarahoja ei enää ole oikeudellisesti olemassa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) pahoittelee tapahtunutta tiedotteessa.

– En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan, vaan luotin juhlarahalautakunnan esitykseen.

Orpon mukaan asetus kumotaan ja "kokonaisuus" harkitaan uudelleen. Juhlarahoja ei oltu vielä julkaistu. Ne olivat ainoastaan ennakkomarkkinoinnissa.

Myös Suomen Rahapaja lähetti tiistaina alkuillasta tiedotteen, jossa se pahoittelee juhlarahasarjan aiheuttamaa mielipahaa.

Kolikko kuvaa haastetta ja saavutusta

Itsenäisyyden vuosikymmenet -rahasarjan ideana on kuvata kolikon kahta puolta, sanoo kohua herättäneen juhlarahan suunnittelija Ilkka Suppanen STT:lle.

Itsenäisyyden vuosikymmenet -rahasarjan ensimmäinen juhlaraha kuvaa kansalaissodan aikaista teloitusta. Kolikon toisella puolella on vuonna 1938 valmistuneen Olympiastadionin torni.

Suppasen mukaan kolikon toinen puoli kuvaa aikakauden suurinta haastetta eli kansalaissotaa, toinen puolestaan kuvaa saavutusta.

Hän kertoo saaneensa kolikoiden ideointiin lähes vapaat kädet. Hänen mukaansa konsepti kolikon kahdesta puolesta on täysin hänen ideoimansa ja samoin kuvat, jotka niihin tulivat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja