Nuorten Leijonien herääminen tapahtui yhteisessä palaverissa – puolustuksen johtohahmo puhui ensimmäisten joukossa: "Eiköhän siellä joku kuunnellut"

Loivat katsomot ja avara suurhalli. Nuorten Leijonien runkopuolustaja Anttoni Honka, 19, kertoo, ettei ole tottunut pelaamaan Ostravan areenan kaltaisilla näyttämöillä. Kirjavalla menestyksellä kehittyneen MM-turnauksen tavoitteet eivät ole lipsuneet piiruakaan.

Suomi raapi alkusarjasta riittävät tulokset, mutta itse peli ontui. 2-5-tappio Sveitsille heitti tumman varjon joukkueen ylle.

Perjantai oli Nuorten Leijonien siirtymäpäivä. 35 000 ihmisen Trinec vaihtui 300 000 asukkaan Ostravaan. Tunnin siirtymä bussilla ei verottanut joukkueelta ylimääräistä. 

– Iso harppaus otettiin Sveitsin pelin jälkeen. Juttelimme yhdessä joukkueen kanssa ja saimme kasattua rivit USA-otteluun. Sehän (puolivälierä) oli jo aika mallikasta tekemistä, kuinka teimme yhdessä hommia ja nautimme siitä pelistä, Honka kertoo MTV Urheilulle.

Vähintään samanlainen "draivi" kuin Yhdysvaltoja vastaan. Se on Hongan mukaan lähtövaatimustaso välierässä Kanadaa vastaan. Selvää on, ettei hyvä suoritus kanna Nuoria Leijonia loppuotteluun, tarvitaan erinomainen.

– Varmasti saamme paikkoja ja pääsemme hyökkäämään. Tärkeää on, että osaamme myös nauttia. Se on kuitenkin välierä, ei mikä tahansa marraskuun peli.

Suomalaisessa kiekkokeskustelussa on hämmästelty Suomen tasonnousua Sveitsi-tappion jälkeen. Joukkue "teki töitä" enemmän ja "pelasi hyvin yhteen", mutta Hongan mukaan taustalla on kollektiivin tiivistymisen lisäksi yksilöiden havahtuminen tilanteeseen.

– Jokainen tietyllä tapaa varmaan heräsi sen Sveitsi-ottelun jälkeen, ettei mennyt ihan nappiin. Kentällä alettiin sen jälkeen ihan oikeasti tekemään hommia, valmennuksen pyytämiä ja yhdessä sovittuja asioita, Honka kertoo.

– Ehkä ne olivat enemmän sellaisia henkisen puolen juttuja, joista kaivoimme voimavarat ja voiton.

Herääminen, kuten Honka itse sanoo, konkretisoitui pelaajien oma-aloitteiseen yhteiseen palaveriin Sveitsi-ottelun jälkeen. Honka, yksi viime vuodenvaihteen maailmanmestareista, oli äänessä ensimmäisten joukossa.

– Puhuimme, että nyt pitää vain mennä rennosti nauttimaan nauttia ja tekemään yhdessä hommia. Siinä sai jokainen kertoa, ja meikäläinen taisi siinä kärkkäänä ensimmäisten joukossa puhua. Eiköhän siellä joku kuunnellut, JYP-puolustaja virnuilee.

Tavoitteet Hongalla eivät ole turnauksen suhteen muuttuneet. Kirkkain mitali. Siitä Suomi on kahden askeleen päässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja