Nuorta naista ammuttiin selkään hänen yrittäessään viedä natsilipun miehen pihalta Yhdysvalloissa – poliisi uskoo miehen väijyneen mahdollista uhria pidemmän aikaa

Naista ammuttiin selkään useita kertoja hänen viedessään natsilippua miehen etupihalta – naapureiden mukaan liput olivat liehuneet talolla jo vuoden:"Kukaan ei oikein tuntenut häntä" 1:24
Video: Naista ammuttiin selkään useita kertoja hänen viedessään natsilippua miehen etupihalta – naapureiden mukaan liput olivat liehuneet talolla jo vuoden: "Kukaan ei oikein tuntenut häntä"

Yhdysvaltalaista 26-vuotiasta naista ammuttiin selkään useita kertoja, kun hän yritti varastaa natsilipun miehen etupihalta pienessä Hunterin kaupungissa, Oklahomassa, CNN kertoo.

Nuori nainen oli kotibileissä vastapäätä Alexander John Feasterin, 44, taloa, kun juhlaväki oli yllyttänyt häntä varastamaan hakaristilipun, joka roikkui Feasterin etupihalla. Tutkijat eivät osanneet sanoa, oliko varkausyrityksen taustalla myös poliittisia motiiveja. Lipun vienyt nainen on valkoihoinen.

Kun nainen oli juoksemassa lipun kanssa takaisin talolta, Feaster ampui häntä selkään yhteensä kahdeksan kertaa.

NBC Newsin mukaan valvontakameranauhoituksista näkee, että Feaster ampuu naista ilman varoituksia.

Nainen toimitettiin sairaalahoitoon. Vakavista vammoista huolimatta hänen uskotaan selviävän.

Poliisi: Mies odotti välikohtausta

Seriffi Jody Helmin mukaan Feaster käytti kivääriä ampumiseen. Hänet pidätettiin ja poliisi teki kotietsinnän miehen taloon.

– Löysimme epäillyn käyttämän kiväärin, sekä noin 14 muuta tuliasetta ja jonkin verran ammuksia, Helm kertoo.

NBC Newsin mukaan he löysivät talosta tuolin, jonka vierellä oli käsiraudat ja tumppeja täynnä oleva tuhkakuppi.

– Vaikuttaa siltä, että herra Feaster odotti välikohtausta tapahtuvaksi ja oli tarkkaillut siltä paikalta, hälytystehtävään vastannut poliisi Marshall Woodson sanoo.

Feasteria syytetään tapon yrityksestä ja törkeästä aseellisesta pahoinpitelystä. CNN:n mukaan syyttäjät eivät olleet tiistaina vielä päättäneet, nostetaanko naista kohtaan jotain syytteitä.

Pukeutui vapaa-ajallaan natsiunivormuun

Feasterin naapurien mukaan hänellä on ollut talonsa edustalla useita natseihin viittavia hakaristilippuja, ja niitä on aiemminkin varasteltu.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun tilanne yltyi väkivaltaiseksi, naapuri sanoo CNN:lle.

Naapurien mukaan Feaster oli erakko, josta kukaan ei oikeastaan pitänyt. Toisinaan hän pukeutui SS-sotilaiden käyttämään univormuun ja punaiseen hakaristi-käsinauhaan.

Hän ei ollut kuitenkaan käyttäytynyt aiemmin aggressiivisesti ainakaan naapureita kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat