Mainos

Nuoria tyttöjä hyväksikäyttäneelle hirviölääkärille taas uusi tuomio – vankilaa kertynyt jo 360 vuoden edestä

Yhdysvalloissa nuoria naisurheilijoita seksuaalisesti hyväksikäyttänyt lääkäri Larry Nassar on saanut jälleen uuden hyväksikäyttötuomion. Hänet on aiemmin tuomittu 60 vuodeksi vankilaan lapsipornorikoksista sekä 175 vuoden vankeuteen useista seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Useita viikkoja kestänyt prosessi sai maanantaina loppuhuipennuksensa, kun tuomari langetti Nassarille vielä 125 vuotta lisää vankeutta. Hirviölääkäriksi nimetylle Nassarille on kertynyt eri tuomioista jo yhteensä 360 vuotta vankilaa.

Nassar tunnetaan etenkin hänen urastaan Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkärinä. Nassar ehti uransa aikana työskennellä myös Michiganilaisessa yliopistossa naisvoimistelijoiden ja naisten soutujoukkueen lääkärinä.

Hän käytti potilaitaan hyväksi hoitojen varjolla. Uhreina oli myös lukuisia alaikäisiä tyttöjä. Lääkäri muun muassa kosketteli tyttöjen sukuelimiä ja vartaloita sekä työnsi sormiaan uhrien sisään.

Nassar on myöntänyt rikoksista vain muutaman. Oikeudessa hän on pyydellyt toimintaansa anteeksi. Viimeisimmän oikeudenkäynnin aikana Nassar oli kuitenkin väittänyt viranomaisille tehneensä tytöille oikeita lääketieteellisiä toimenpiteitä.

– En usko, että todella tajua, mitä olet mennyt tekemään ja miten hirveät seuraukset teoillasi on ollut uhreille ja heidän läheisilleen. Selvästikään et suostu myöntämään tätä, tuomari Janice Cunningham totesi.

Ensimmäisen kerran hirviölääkärin toiminta nousi esiin vuonna 2016, jolloin eräs uhreista kertoi teoista julkisuuteen.

Oikeudenkäyntien aikana uhri toisensa jälkeen marssi tuomarin ja valamiehistön eteen kertomaan lääkärin ”hoidoista.” Yli 150 Nassarin uhria kertoi oikeuskäsittelyn aikana tarinansa. 

Katso videolta, mitä tuomari sanoi Nassarille langettaessaan hänelle 175 vuoden rangaistuksen tammikuussa.

1:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.