Mainos

Nuori nettihuijari sai pahimman mahdollisen rangaistuksen: Uhri otti yhteyttä äitiin Facebookissa

Ikävän nettihuijauksen kohteeksi joutunut itävaltalaismies sai rahansa takaisin otettuaan yhteyttä huijarin äitiin Facebookissa, kertoo BBC.

Turvallisuustutkijana työskentelevä nettihuijarin kohteeksi joutunut Christian Haschek kertoo tapauksesta blogissaan. Itävallassa asuva Haschek kertoo joutuneensa huijauksen kohteeksi myydessään käyttämättömiksi jääneitä Applen lahjakortteja, jotka oli aiemmin voittanut itselleen.

Kaikki alkoi siitä, kun Haschek sai kiinnostuneelta ostajalta viestin. Ostajaehdokas halusi ostaa lahjakortit ja maksaa ne Bitcoineilla. Ostaja halusi tosin ensin lahjakorttien koodit ja lupasi maksaa vasta sitten, kun koodit osoittautuisivat toimiviksi. Saattoihan myyjä olla huijari!

Haschek lähetti lahjakortit sovitusti ostajalle. Hän lähetti ostajalle tästä lisäksi tiedon ja pyysi maksamaan sovitun kauppasumma. Tässä kohtaa Haschek arvasi joutuneensa huijarin kohteeksi: ”ostaja” oli nimittäin poistanut käyttäjätilinsä kokonaan, eikä häneen yhtäkkiä enää saanutkaan yhteyttä.

Neuvokas Haschek selvitti nopeasti huijarin kavereiden ja perheenjäsenten nimet – huijari käytti nimittäin samaa käyttäjänimeään muun muassa eräällä työnhakusivustolla.

Seuraavaksi Haschek etsi huijarin äidin ja isoveljen Facebookista ja lähetti heille viestin. Viestissään Haschek kertoi perheen pikkuveljen huijaavan Redditissä useita käyttäjiä samalla menetelmällä. Viesti meni selvästi perille, sillä vain 10 minuuttia myöhemmin huijari otti jo yhteyttä Hachekiin Redditissä.

Huijari pyysi anteeksi ja paljasti olevansa rahapulassa. Hän kertoi olevansa opiskelija, joka on yrittänyt epätoivoisesti saada helpotusta rahatilanteeseen. Poika myös lupasi palauttaa lahjakortin myyjälle.

– Ole kiltti ja jätä minut rauhaan tämän jälkeen. En enää koskaan tee mitään tällaista. Saan paniikkikohtauksia pelkästään ajattelemalla tätä, nuori nettihuijari kirjoitti viestissään.

Koska Haschek oli jo vuosia yrittänyt myydä lahjakortit, pyysi hän poikaa myymään lahjakortit ja siirtämään tililleen erotuksen.

Nuori opiskelijapoika vaikutti olevan viestinsä perusteella erittäin peloissaan.

– Voinko myös pyytää sinua poistamaan tai tekemään jotain, jotta äitini ei näe lähettämääsi viestiä? Ole kiltti ja kiitos, aneli nuori mies.

Haschek vastasi pojalle jättävänsä asian siihen, mutta lupasi, että mikäli törmäisi vielä samanlaiseen toimintaan, paljastaisi varmasti kaiken, mitä pojasta tiesi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.