Mainos

Nuori nainen kahdesti puukotuksen uhrina kolmen kuukauden välein – tekijänä sama nainen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan Katja Paula Orvokki Hagertin törkeästä pahoinpitelystä ja tapon yrityksestä ehdottomaan vankeustuomioon. Noin kolmen kuukauden välein tapahtuneissa puukotuksissa oli sama uhri.

Ensimmäinen teko tapahtui kesäkuussa Kasöörinkadulla Helsingin Itä-Pasilassa. Asunnossa oli 24-vuotiaan uhrin lisäksi hänen äitinsä, isäpuolensa ja 41-vuotias Hagert.

Asunnossa oli syntynyt päihtyneiden henkilöiden kesken riitaa ja jonkinlaista tuuppimista, kun 24-vuotias oli ohjannut Hagertia ulos huoneistosta.

Oikeudessa 41-vuotias kertoi kantavansa aina teräasetta aiempien tapahtuminen takia.

Hagert oli kaatunut eteisessä, noussut ja seurannut makuuhuoneeseen mennyttä nuorempaa naista. Siellä hän löi naista kahdesti kääntöveitsellä jalkaan. Oikeus katsoi teon törkeäksi pahoinpitelyksi.

Puukotus selkään

Toinen puukotus tapahtui 12. syyskuuta Helsingin Töölössä. 24-vuotias ja 41-vuotias olivat tavanneet aiemmin päivällä. Naisten välillä oli ollut riitaa ja uhrin mukaan vanhempi nainen oli uhkaillut häntä.

Myöhemmin samana päivänä he näkivät uudelleen Ruusulankadulla, jolloin särkylääkkeitä ja alkoholia nauttinut 41-vuotias hyökkäsi nuoremman naisen kimppuun ja löi häntä puukolla neljästi selkään.

Tekijä poistui paikalta ja pudotti puukon katukaivoon.

Vammat jäivät oikeuden mukaan vaaraan nähden vähäisiksi osaltaan siitä syystä, että 24-vuotiaalla oli yllään paksu talvitakki. Käräjäoikeus katsoi teon tapon yritykseksi.

Oikeus langetti Katja Hagertille 3 v 8 kk mittaisen ehdottoman tuomion. Hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Tekijän on maksettava uhrille korvauksia molemmista teoista yhteensä 10 090 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.