Mainos

Nuoret poliitikot: Brexit tulee haittaamaan myös Suomea

1:02:08

Nuoret kansanedustajat pelkäävät, että Britannian ero luo epävarmuutta ja talousvaikeuksia myös Suomelle. Vain Perussuomalaisten mielestä ero on hyvä asia ja virkistää keskustelua EU:ssa. 

Brexit ei yllättänyt Kokoomuksen Wille Rydmania eikä Perussuomalaisten Tiina Elovaaraa. Muut neljä nostivat kätensä ilmaan kun SuomiAreenan tentissä kysyttiin yllättikö Brexit-tulos.

- Toivoin kyllä toisenlaista lopputulosta, mutta ei tulos yllättänyt. Se on selvää, että Suomen kannalta tässä ei voi nähdä mitään positiivista, pohtii Rydman.

- En toivonut erityisesti mitään, vaan ajattelin, että kansa päättää ja kansa päättää aina oikein. Sanotaan niin, että tämä oli se kriisi, jonka EU tarvitsee kehittyäkseen. Tämä oli eliitin tappio, ei populismin, sanoo Perussuomalaisten Elovaara.

Poliitikoilta sapiskaa poliitikoille


Keskustan Katri Kulmunin mukaan britit antoivat äänestyksessä kriittisen äänensä myös moneen muuhun asiaan kuin itse EU:hun.

- Asiat sopivasti sekoittuivat keskenään, eivätkä poliitikkojen lupaukset varmasti niin vastuullisia olleet, sanoo Kulmuni.

Perussuomalaisten lisäksi vasemmiston mielestä brexit oli protesti eliittiä vastaan.

- Vaikka kyse voi olla luokkaeroista, niin pääsyy on se, että ollaan tyytymättömiä harjoitettuun politiikkaan, sanoo Vasemmisto uusi puheenjohtaja Li Andersson.

"EU ei tähän kaadu"


- Minä uskon, että Eurooppa selviää tästä, sanoo SDP:n Ilmani Nurminen. 

- Se saattaa vähentää meidän viennin kysyntää ja sen on ongelma tässä taloudellisessa tilanteessa, sanoo Vasemmiston Li Andersson. Samoilla linjoilla on Kokoomuksen Wille Rydman.

- Viennin lisäksi brexit vaikuttaa turvallisuuspolitiikkaan ja luo epävarmuutta, sanoo Rydman.

Talous ja turvallisuus kärsii, sanoivat myös Vihreiden Ozan Yanar sekä Keskustan Katri Kulmuni.

- Britanniahan on kolmanneksi suurin Suomen vientimaa EU:ssa Ruotsin ja Saksan jälkeen, mutta kyllä me silti selvitään, vakuuttaa Yanar.

Suurin vaikutus on vilkas ja virkistävä keskustelu EU:ssa, sanoo puolestaan Perussuomalaisten Tiina Elovaara, joka ainoana puolusti brittien EU-erosta.


Nuoret poliitikot SuomiAreenalla tulee MTV3-kanavalta tänään klo 22.35.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja