Mainos

Perussuomalaisten epäselvä EU-kanta herätti kiivasta keskustelua – "Tässä ollaan venkoilevia kuin korkkiruuvi"

10:31

Huomenta Suomen lähetyksessä käytiin kiivasta väittelyä Suomen mahdollisesta EU-erosta ja ulkoministeri Timo Soinin (ps.) toiminnasta.

Aiheet olivat herättäneet keskustelua eduskunnassa viime viikolla, kun ulkoministeri Timo Soinin (ps.) matkan tarkoitus Britanniaan jäi epäselväksi. Soinin lisäksi kerrottiin sanoneen, että Suomessa käydään keskustelua mahdollisesta EU-erosta, mikä suututti monet poliitikot.

Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) tivasi lähetyksessä perussuomalaisten Simon Elolta, ajaako puolue EU-eroa vai ei.

– Sosialidemokraatit on sitä mieltä, että Suomen on säilyttävä EU:ssa. Mikä on perussuomalaisten kanta, kyllä vai ei? Harakka tivasi.

– Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että kansalaisilta on kysyttävä asiaa jossain vaiheessa. Seuraaviin vaaleihin asti mennään sillä hallitusohjelmalla, mikä nyt on, mutta mikään puolue ei ole sitonut itseään ikuisuuksiksi mihinkään hallitukseen, Elo vastasi.

Elo myös painotti, että kellekään ei pitäisi olla mikään yllätys, että perussuomalaiset on EU-kriittinen puolue. Hänen mukaansa Suomen on nyt katsottava, miten Britannialle käy brexitin jälkeen. Vasta sen jälkeen mahdollinen kansanäänestys voisi olla ajankohtainen.

Brexitistä hyötyä vai haittaa?

Elo uskoo brexitistä koituvan Britannialle hyötyä, vaikka julkisuudessa on korostettu vain negatiivisia asioita.

– Britannia saa erossa kansalle takaisin itsemääräämisoikeuden. Toinen kysymys on kauppapoliittinen vapaus, esimerkiksi Yhdysvallat haluaisi tehdä brittien kanssa kahdenkeskeisen vapaakauppasopimuksen.

SDP:n Harakka ei taas usko, että EU-erosta koituisi Britannialle hyötyä.

– Maailmassa on paljon maita, joissa on levottomuuksia. Sitten on maita, jotka aiheuttavat itse itselleen levottomuutta, kuten nyt Britannia on tekemässä, Harakka sanoi.

Hänestä perussuomalaisten puheet EU-erosta eivät aja suomalaisten asiaa, vaan kyseessä on puolueen epätoivoinen yritys pelastaa itsensä seuraavissa vaaleissa kannattamalla eroa.

– Yleensä ollaan niin suorapuheisia, mutta tässä asiassa ollaan venkoilevia kuin korkkiruuvi.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.