Mainos

Mepit SuomiAreena goes EU –tapahtumassa: Brexitissä paljon höpsismiä

SuomiAreena Goes EU –tapahtumassa Tampereella puhuneet europarlamentaarikot ovat yhtä mieltä siitä, että Brexitiin ei ollut valmistauduttu tarpeeksi Britanniassa.

Lavalla SuomiAreenan, Aamulehden ja EU-parlamentin Suomen tiedotustoimiston järjestämässä tapahtumassa olivat Henna Virkkunen (kok), Liisa Jaakonsaari (sd), Hannu Takkula (kesk) ja Sirpa Pietikäinen (kok).

– Asiassa on paljon höpsismiä. Vedetään käsikranaatin sokka irti ja sitten ihmetellään, kun räjähtää, sanoo Sirpa Pietikäinen.

– Britanniassa myytiin mielikuvaa, että rahat, jotka on lähetetty ennen EU:hun, voidaan nyt käyttää rahat kansalliseen terveydenhuoltoon. Kollega EU-parlamentissa huusi aikaisemmin, että Irti EU:sta, irti EUsta. Sitten äänestyksen jälkeen hän kommentoi, että eihän tässä näin pitänyt käydä. Että me ajattelimme, että vaan protestoidaan, Takkula kuvailee tunnelmia EU-parlamentissa.

– Osa tuloksesta on nostalgiaa. Kuvitellaan, että vanha maailma saadaan takaisin. Toki Britanniassa on aitoa huolta siitä, että koulut ja terveydenhuolto ovat huonolla tolalla. Ennen äänestystä annettiin kuva, että tämä johtuu siitä, että muita EU-kansalaisia on muuttanut Euroopasta Britanniaan, Jaakonsaari sanoo.

Oliko äänestys siis väärä?

– Äänestystulos ei tietenkään ollut väärä, koska demokratiassa kansanäänestyksessä kansa päättää eikä tietenkään ole väärässä. Nyt meidän pitäisi EU:ssa pystyä keskittymään sen vahvuuksiin, Virkkunen sanoo.

Suomalaiset europarlamentaarikot väittelivät tänään SuomiAreena Goes EU -tapahtumassa Tampereella, miltä Eurooppa näyttää Brexitin eli Britannian EU-eroäänestyksen jälkeen.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä Suomen suurin keskustelutapahtuma SuomiAreena alkaa maanantaina Porissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.