Mainos

Nuoret naiset laihduttavat korvaamalla ruuan alkoholilla

Nuoret naiset haluavat epätoivoisesti välttää kaljamahan, mutta tinkivät mieluummin syömisestä kuin juomisesta. Yhdysvaltalaisen Missourin yliopiston tutkimuksen mukaan jopa joka kuudes nuori nainen rajoittaa syömisiään tehdäkseen tilaa alkoholin kaloreille, uutisoi Daily Mail.

Tutkijat nimittävät ilmiötä drunkoreksiaksi. Drunkoreksikko rajoittaa syömistään voidakseen juoda alkoholia lihomatta. Vaikka alkoholi ei itsessään sisällä rasvaa, juomista kertyy paljon lisäkaloreita. Drunkoreksia oli tutkimuksessa kolme kertaa yleisempää naisten kuin miesten keskuudessa.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa selvisi, että nuoret opiskelijat säästivät syömisestä myös taloudellisista syistä. Ruokarahat he käyttivät mieluummin alkoholiin.

– Aivoille tärkeän ravinnon saannin rajoittaminen yhdistettynä suureen alkoholinkulutukseen voi olla vaarallista, muistuttaa professori Victoria Osborne Missourin yliopistosta. Seurauksena voi olla muun muassa keskittymisvaikeuksia, oppimishäiriöitä ja vaikeuksia päätöksenteossa.

Tutkijat uskovat, että syömishäiriöt ja alkoholin liikakäyttö ovat yhteydessä toisiinsa. Aikaisemmassa tutkimuksessa on selvinnyt, että jopa kolmasosalla buliimikoista on ongelmia myös alkoholin tai huumeiden käytön kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.