Nuoret naiset hylkäsivät stringit: Nyt himoitaan mummoalkkareita!

Bridget Jones oli vain edellä aikaansa kuuluisissa mummopöksyissään eli mukavissa, muotoilevissa alushousuissa. Mummoalkkareista on tullut villitys.

The New York Times uutisoi kiinnostavasta ilmiöstä: nuoret naiset nappaavat alusvaatetyylinsä nyt isoäideiltään Victoria’s Secret-mallien sijaan. Lehti kertoo stringien myynnin laskeneen viime vuonna seitsemän prosenttia, kun taas peittävämmän alushousut ovat tehneet kauppansa 17 prosenttia aiempaa paremmin.

Muodissa muutenkin superseksikkäät, piukat mekot ja huimat korot ovat saaneet tehdä tilaa uudelle, mukavamman muodin trendille ja koko yhteiskunnan kattavalle hyvinvointivillitykselle. Sama ilmiö ja isompikin muutos naisten itsensä asenteissa näkyy myös alusvaatelaatikoilla. Stringit ovat passé – nyt seksikästä on mukavuus.

Nuoret naiset eivät enää ajattele, mikä olisi miehen mielestä seksikästä, vaan he pukeutuvat itseään varten. Samalla alusvaatealalle on tullut yhä enemmän naissuunnittelijoita, joille mukavuus on itseisarvo suunnittelutyössä.

Korkeavyötäröisten ja mukavien alusvaatteiden esiinmarssissa voi olla kyse myös kauneusihanteiden hitaasta muutoksesta. Kurvikas alusvaatemalli Myla Dalbesio uskoo, että vanhan ajan alusvaatteista innoituksensa saaneiden alusasujen suosio johtuu myös siitä, että osaamme jälleen arvostaa erilaisten vartalomallien kauneutta.

The New York Timesin haastattelema Ten Undies -merkin perustaja Daphne Javitch, 35, kertoo olleensa malliesimerkki mukavuuden haluisesta kuluttajasta.
– Kun astun sisään alusvaateliikkeeseen, suuntaan aina ensimmäiseksi mummojen osastolla, Javitch kuvailee. Hänen omaan mallistoonsa kuuluu esimerkiksi poikamaisia sortsimallisia pikkuhousuja, peittäviä bikinialaosia ja korkeavyötäröisiä alushousuja.

Myös tuoreen Me and You -merkin takaa löytyvät Julia Baylis, 22, ja Mayan Toledano, 27, kertovat käyttävänsä vain ”mummoalkkareita”. Heidän mallistonsa suosituin tuote ovat valkoiset puuvillapikkuhousut, joiden takamuksen kohdalla lukee sana ”Feminist”.– Suurin osa alusvaatteista on suunniteltu vetoamaan mieheen. Me emme edes ajattele sitä. Nämä alusvaatteet ovat vain sinua varten, Baylis kertoo The New York Timesin haastattelussa.

– Meille seksikästä on mukavuus ja luonnollisuus, Toledano vahvistaa. Stringeissäkään ei ole hänen mukaansa mitään ”epäfeminististä”, mutta kyse on vaihtoehdon tarjoamisesta.

Mukavuus ei todellakaan tarkoita tinkimistä seksikkyydestä. Itsensä asettaminen edelle ja olonsa tunteminen mukavaksi voi vaikuttaa positiivisesti itsevarmuuteen, ja sitä kautta saada naisen tuntemaan olonsa seksikkäämmäksi. Senhän takia Bridget Joneskin ne mummohousut valitsi.

Lue myös:

    Uusimmat